ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ κοινή κάθοδος στην Περιφέρεια

KALPES 11 13Την κοινή κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές σηματοδοτεί η ανακοίνωση των παρατάξεων Ήπειρος τόπος να ζεις και Ήπειρος των Οριζόντων, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αντίστοιχα.

Με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών που είχαν, βάζουν ουσιαστικά τέλος και στα σενάρια που καλλιεργούνταν από διάφορες πλευρές τις τελευταίες ημέρες, για συνεργασία, είτε σε επίπεδο παρατάξεων, είτε σε επίπεδο προσώπων με την Όλγα Γεροβασίλη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά σημειώνεται:

Mε γνώμονα την νικηφόρα διεκδίκηση της Περιφέρειας στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, για την αλλαγή της πολιτικής από μία νέα Περιφερειακή Αρχή, απευθύνονται στους πολίτες, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις και τις συλλογικότητες της Ηπείρου, με βάση τους παρακάτω άξονες:

1. H προσπάθεια της νίκης στην περιφέρεια, θα βασίζεται σε μία νέα αυτοδιοικητική παράταξη, η οποία με τη μεγίστη διεύρυνση των δυνάμεων που θα τη συγκροτούν, θα επιδιώξει την αλλαγή πολιτικών, ύφους και πρακτικών, για μία προοδευτική και δημοκρατική συγκρότηση και διακυβέρνηση της Περιφέρειας Ηπείρου.

2. Οι εταίροι, φορείς, πρόσωπα και συλλογικότητες, συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια με εμπιστοσύνη, με ισοτιμία και εκπροσωπούνται στη νέα παράταξη με βάση τις αρχές της συμμετοχής και της αντιπροσωπευτικότητας.

3. Οι προσωπικές προτιμήσεις και αποκλεισμοί, δεν μπορούν να αποτελούν εμπόδιο στη νέα συλλογικότητα .

4. Η νέα αυτοδιοικητική παράταξη αξιοποιεί το έργο και τις δράσεις που παρήχθησαν μέχρι σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο από την αντιπολίτευση και από όσους ενεργοποιήθηκαν στα πλαίσια του διαλόγου σ΄αυτό.

5. Η Περιφέρεια της Ηπείρου, δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον και εργαζόμαστε γι αυτό .