Πετρέλαια…γιοκ, ομόφωνο όχι από το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας

 – Έντονη ενόχληση Περιφερειάρχη, Γ.Γ. Αποκεντρωμένης από την απόφαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας

Ομόφωνο όχι από το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας στην πρόταση για εγκατάσταση μονάδας ασφαλτικών σε οκτώ εναλλακτικές θέσεις με επικρατέστερη τη θέση Γωνιά δίπλα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας. Πρόκειται στην ουσία για την ίδια μονάδα που χρόνια τώρα προσπαθεί να τρυπώσει μεταξύ των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή της Σαγιάδας.

Η προσπάθεια για μια τέτοια χωροθέτηση, που θα απάλλασσε οριστικά από τον εφιάλτη της μονάδας ασφαλτικών την περιοχή της Σαγιάδας, είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες.

Πρωτεργάτης ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου, δια του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και του αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη. Θεωρώντας και οι δύο ότι η λειτουργία μονάδας ασφαλτικών στη Σαγιάδα θα ήταν καταστροφική για την περιοχή, επεδίωξαν με κάθε τρόπο να βρουν εναλλακτική λύση, λύση την οποία έχει ανάγκη ο Νομός Θεσπρωτίας καθότι πέραν των άλλων διαθέτει ένα μεγάλο λιμάνι και λογικά θα πρέπει να υπάρχουν αποθήκες καυσίμων.

Στη συνέχεια ήρθε μεγάλος αρωγός της προσπάθειας ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Θεοδωρίδης. Σε συσκέψεις που έκανε παρουσία και του Δημάρχου Ηγουμενίτσας έδειξε το δρόμο για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος χωρίς περιβαλλοντικές συνέπειες και υπομονετικά όλοι περίμεναν εδώ και μήνες την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, καθυστέρησε με κάθε τρόπο την λήψη απόφασης επί της μελέτης που είχε εκπονηθεί με χρηματοδότηση από τον ΟΛΗΓ.

Χθες το βράδυ όμως σε μία κατάμεστη από πολίτες αίθουσα κατέληξε σε ένα ομόφωνο όχι, απορρίπτοντας και τις οκτώ εναλλακτικές θέσεις που πρότεινε η μελέτη με επικρατέστερη αυτή της Γωνιάς.

Έτσι κάθε προσπάθεια λύσης ναυάγησε, γεγονός που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση τόσο του Περιφερειάρχη Ηπείρου όσο και του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης. Μάλιστα δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες η ενόχληση αυτή να αποτυπωθεί και επίσημα.