Πρέβεζα: Ανυπολόγιστη καταστροφή από τις καταιγίδες

ioannou plimira

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που άφησε στις Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Πρέβεζα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου έχει ζητήσει ήδη να κηρυχθούν οι περιοχές αυτές πλημμυροπαθείς ενώ επί ποδός βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας και του Δήμου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές τόσο στο οδικό δίκτυο (εθνικό, επαρχιακό, δημοτικό & αγροτικό), όσο και σε κτίρια κατοικιών, επιχειρήσεων, κτηνοτροφικών μονάδων καθώς και σε καλλιέργειες.

Οι περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα είναι η περιοχή Δημοτικής Ενότητας Λούρου και η περιοχή Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου.

Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, του Δήμου αλλά και ιδιωτών προσπαθούν να αποκαταστήσουν ζημιές και τη βατότητα στο οδικό δίκτυο, απομακρύνοντας φερτά υλικά, και διευκολύνουν την εξομάλυνση της κατάστασης, ανταποκρινόμενα στις έκτακτες ανάγκες. Θα συνεχίζουν να εργάζονται το Σαββατοκύριακο και τις επόμενες ημέρες ενώ όλος ο μηχανισμός θα βρίσκεται σε επιφυλακή.

πηγή: epiruspost.gr