Προβλήματα λειτουργίας και στο Νοσοκομείο Φιλιατών

NOSOKOMEIO FILIATONΤα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του Νοσοκομείου Φιλιατών αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου.

Η ΕΙΝΗ ζητά την στελέχωση των νοσοκομείων με το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργίας τους και επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η διάλυση των νοσοκομείων επέρχεται από την εφαρμογή των πολιτικών της τρόικας.

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων οδηγεί τα τμήματα και τις κλινικές σε μαρασμό και την παροχή περίθαλψης προβληματική και εν δυνάμει επικίνδυνη για τους ασθενείς και το προσωπικό.

Μετά το Νοσοκομείο της Πρέβεζας που ξέμεινε από αναισθησιολόγο, το Πνευμονολογικό τμήμα της Άρτας και το Αγγειοχειρουργικό του ΠΓΝΙ να λειτουργούν οριακά, σειρά έχει και το ακτινολογικό του Νοσοκομείου Φιλιατών. Εξοπλισμένο με αξονικό τομογράφο, υπερήχους και μαστογράφο και με δύο γιατρούς που η διοίκηση με την ανοχή των Επιστημονικών οργάνων δίνει εντολή να «εφημερεύουν» 11 και 16 ημέρες το μήνα.