Προμηνύεται θερμός ελληνικός …Νοέμβρης….

Όλο και πιο συχνά γίνονται τα δημοσιεύματα στο ευρωπαϊκο και παγκόσμιο τύπο, που θέλουν νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, εφόσον η χώρα αρχίσει να περνά τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν μέσω τρόικας οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Επισήμως βέβαια η γερμανική κυβέρνηση κωφεύει, ωστόσο γερμανοί αξιουματούχοι όπως ο Πρόεδρος της Bundesbank κ. Γενς Βαϊντμαν θεωρούν αναπόφευκτο νέο κούρεμα και αναχρηματοδότηση της χώρας ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές με αξιώσεις.

Βέβαια το φημολογούμενο κούρεμα δεν προκύπτει από ευρωπαϊκό φιλότιμο αλλά από την αντίληψη ότι η Ελλάδα δύσκολα θα ορθοποδήσει, ακόμα και αν περάσει όσες μεταρρυθμίσεις ζητηθούν από τους πιστωτές της, καθώς οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας έχουν εξαντληθεί και η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της κοινωνικής έκρηξης και ανατροπής.

Το πολιτικό τοπίο με την κυβέρνηση να σχοινοβατεί, και τους ευρωπαίους εταίρους να διστάζουν να εκταμιεύσουν την συμφωνημένη δόση ανεβάζει στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο και προμηνύει ένα θερμό σε όλα τα επίπεδα ελληνικό Νοέμβρη.