Προς παράταση η απόσπαση των αστυνομικών στη Θράκη

police_photo_1002

police_photo_1002Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να παραταθεί τουλάχιστον κατά ένα μήνα η παρουσία των αστυνομικών που έχουν αποσπαστεί από την Ήπειρο σε περιοχές της Θράκης, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και μετακίνησή τους σε νησιά του Αιγαίου όπου λαμβάνονται έκτακτα μέτρα λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί.

Τα μέτρα που θα ληφθούν εξετάστηκαν στη διάρκεια της διυπουργικής που πραγματοποιήθηκε καθώς πέραν όλων των άλλων ο νέος πονοκέφαλος που έχει προστεθεί είναι οι πρόσφυγες από την Συρία.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε περαιτέρω σχέδιο με την ονομασία «ΙΩΝ», το οποίο προετοίμασε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των πιθανών προσφυγικών ροών εξαιτίας της κρίσης της Συρίας.

Το σχέδιο αυτό υπεβλήθη το μεσημέρι στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος το ενέκρινε και δόθηκε η εντολή προς στους τρεις συναρμόδιους υπουργούς, να εξειδικεύσουν τις λεπτομέρειες για την άμεση δυνατότητα υλοποίησής του.

Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει, με βάση τον καταστατικό χάρτη το Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και με βάση το διεθνές δίκαιο, τιμώντας την παράδοση του Ελληνικού Έθνους από τα χρόνια της Ελληνικής Κλασικής Αρχαιότητας μέχρι σήμερα».

Αναφορικά με την παράνομη μετανάστευση όμως «η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιχειρήσουμε να ανασχέσουμε και αυτό το κύμα λαθρομετανάστευσης στην περιοχή που επιχειρεί να εισέλθει στη χώρα, δηλαδή στην ακριτική περιοχή του Αιγαίου, στα θαλάσσια σύνορά μας. Για αυτό λοιπόν εντείνουμε τη συνεργασία μας και προχωρούμε προς τη κατεύθυνση δρομολόγησης άμεσα εφαρμόσιμων λύσεων» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών στα ανατολικά σύνορα της χώρας και ειδικά στο Αιγαίο Πέλαγος «είναι απαραίτητη η στενή συνεργασία των τριών υπουργείων, των στελεχών τους, των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, του Λιμενικού σώματος και της Αστυνομίας».

Ο κ. Μουσουρούλης υπογράμμισε πως «η λαθρομετανάστευση είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είναι ένα πρόβλημα που η χώρα μας δυστυχώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της. Το βάρος είναι δυσανάλογο».

πηγή: epiruspost.gr