Προσήχθη, αλλά δεν συνελήφθη, ο Ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα

Την παρέμβαση της αστυνομίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα, προκάλεσε καταγγελία το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιερέας, μετά τη θεία λειτουργία, άνοιξε τις πόρτες του ναού και πιστοί προσήλθαν στο εσωτερικό του για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.
Στο σημείο έφτασε η αστυνομία, η οποία έδιωξε τους όσους πιστούς υπήρχαν στην εκκλησία και προσήγαγε τον ιερέα, στον οποίο γίνανε απλές συστάσεις, ενώ δε σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και δεν συνελήφθη.
Ο ιερέας, σύμφωνα με δημοσίευμα του thespro.gr, ισχυρίστηκε πως δεν έκανε κάτι παράνομο, αφού “σύμφωνα με την ΚΥΑ οι Ιεροί Ναοί θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή Μ. Παρασκευή ώρες 13.00 έως 17.00 Μ. Σάββατο ώρες 11.00 έως 13.00. Η ακολουθία του Επιταφίου και η Ανάσταση θα γίνουν από τον Ιερέα με την παρουσία του Ψάλτη και ενός νεωκόρου. Η παρουσία πιστών κατά την ακολουθία του Επιταφίου και της Ανάστασης, που θα γίνουν εντός του Ιερού Ναού, δεν επιτρέπεται. Οι καμπάνες επιτρέπεται να ηχήσουν πένθιμα την Μ. Παρασκευή και χαρμόσυνα στην Ανάσταση”.
Πάντως, το ανωτέρω αναγράφει εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου και όχι η ΚΥΑ…