ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμμετέχει  στη 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε., στις 28 και 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011, με βασικό αίτημα την ματαίωση της ψήφισης του Μνημονίου Νο 2 και την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης.

   «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»

Το εργατικό κίνημα και οι «πλατείες» την προηγούμενη βδομάδα με τη  Γενική Απεργία και τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αθήνα, ταρακούνησαν το σύστημα το οποίο προσπάθησε να εκτονώσει τη λαϊκή οργή με λύσεις «εθνικής συναίνεσης» ή ανασχηματισμού, για την εφαρμογή και επιβολή της ίδιας αντιλαϊκής, νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Οι πολιτικοί ελιγμοί του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου δεν θα περάσουν. Το αποδεικνύουν καθημερινά ο Ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι,  που συνεχίζουν να κατακλύζουν τις πλατείες και να κλιμακώνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ενάντια στην «ιερά» συμμαχία Κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης και Δ.Ν.Τ.

 

Τις επόμενες ημέρες δίνουμε τη «Μητέρα των Μαχών»:

Τα μέτρα δεν  πρέπει να περάσουν. Όλο και περισσότερο γίνεται καθαρό το αίτημα «ή εκείνοι ή εμείς», ενώ με την ορμητική λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις το αίτημα αυτό φαντάζει σήμερα ώριμο και εφικτό.

Γι’ αυτό είναι αναγκαίο η απεργία, οι συγκεντρώσεις και ο αποκλεισμός της Βουλής να έχουν καθολική επιτυχία και συμμετοχή.

 

Ήρθε η στιγμή να κάνουμε όλοι οι εργαζόμενοι και ο καθένας ξεχωριστά το καθήκον μας και να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, γιατί αλλιώς βαδίζουμε ολοταχώς στο ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου, στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σε μισθούς απλής επιβίωσης και σε μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.

Στα πλαίσια αυτά και εναρμονισμένοι με τις αποφάσεις  της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. οι εργαζόμενοι στον Δήμο Ηγουμενίτσας αποφασίσαμε :

 

1.Τη συμμετοχή στην 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.  28 και 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 και τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων. Αντιπροσωπεία εργαζομένων του Δήμου να συμμετάσχει  τη δεύτερη ημέρα 29 Ιουνίου στην περικύκλωση της Βουλής.

2.Την κατάληψη του Δήμου Ηγουμενίτσας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 από 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων και την οργάνωση εξορμήσεων σε λαϊκές αγορές- καφενεία και χώρους δουλειάς για να φτάσει παντού το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις.

Ακολουθούν υπογραφές εργαζομένων στον Δήμο Ηγουμενίτσας