Πρωτομαγιά με καραντίνα και μπλόκα…

coronavirus

coronavirusΑυστηροί θα είναι οι έλεγχοι για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων ενόψει της πρωτομαγιάς, που θεωρείται ως το τελευταίο κρας τεστ στη μάχη για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊου πριν την σταδιακή άρση των μέτρων- που σε κάθε περίπτωση θα εξεταστεί στις 4 Μαΐου.

Προειδοποίηση ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως τα μέτρα είναι σε ισχύ μέχρι τις 4 Μαΐου και ότι δεν υπάρχει χώρος για χαλάρωση.

«Πλέον συζητάμε για την επόμενη φάση των μέτρων, ωστόσο πρέπει να μείνουμε σε επαγρύπνηση. Εάν βγούμε από το σπίτι θα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή. Η έξοδος από το σπίτι γίνεται για συγκεκριμένους λόγους», είπε και τόνισε πως «τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ έως τις 4 Μαΐου».

«Κάθε φορά που υπάρχει αμέλεια σε δομές ή ένδειξη αμέλειας είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε μέτρα για να αποφύγουμε την εξάπλωση του ιού», ανέφερε.

Μετά το Πάσχα λοιπόν έξοδος δεν θα γίνει ούτε για την Πρωτομαγιά και οι έλεγχοι αναμένεται να είναι αυστηροί σε εθνικές οδούς, μεγάλους οδικούς άξονες και αλλού.