Πρώτο βραβείο για τον Θεσπρωτό Χάρη Κατσίλη (+video)

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού σύνθεσης για ταινία animation που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το διακεκριμένο διεθνές φεστιβάλ «+ Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros», κατέκτησε ο Ηπειρώτης Χάρης Κατσίλης, ο οποίος «έντυσε» μουσικά την ταινία animation του Νίκου Ραδαίου «Το παραμύθι του νερού».

Με ρεκόρ συμμετοχής 163 καλλιτεχνών, το αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η σύνθεση του soundtrack της ταινίας η οποία για την τελική φάση της διαδικασίας, επενδύθηκε μουσικά με τις 10 καλύτερες (σύμφωνα με τη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής) συνθέσεις.

Η κριτική επιτροπή αποτελούταν από δημισμένους συνθέτες και σκηνοθέτες: τη διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros Μαρία Ανεστοπούλου, το συνθέτη και υπεύθυνο της σειράς Γέφυρες Δημήτρη Μαραγκόπουλο (ο οποίος ήταν και ο πρόεδρος της επιτροπής), το Δημήτρη Παναγιωτάτο, σκηνοθέτη, διευθυντή του Τμήματος Κινηματογράφου του New York College, τη συνθέτρια Λένα Πλάτωνος και το συνθέτη Nik Phelps. Τη διαδικτυακή εκδήλωση προλόγισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Γιάννης Βακαρέλης.

Η ταινία «Το παραμύθι του νερού» (A Water’s Τale), επενδυμένη με τα βραβευμένα σάουντρακ, θα προβληθεί μεταξύ άλλων στο Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 2021 που θα γίνει στη Σύρο.

Ο Χάρης Κατσίλης, με πατέρα από το Ρωμανό Λάκκας Σουλίου και μητέρα από τη Γολά Φιλιατών, ασχολείται με την κινηματογραφική μουσική, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ταινίες animation, καθώς επίσης και στη μουσική για video games. Έχει συνθέσει μουσική για ερασιτεχνικές και ανεξάρτητες παραγωγές, video games, θεατρικές παραστάσεις και άλλα, μεταξύ των οποίων για την παράσταση «ο άνθρωπος είμαι εγώ της Αντωνίας Βασιλάκου, στο πλαίσιο της Ανοιχτής Πλατφόρμας του Εθνικού Θεάτρου (2015).
Τον Μάρτιο του 2019, σύνολο με μουσικούς της ΑΣΟΝ, σε διεύθυνση Παύλου Σεργίου και Αλέξανδρου Σωφρόνη, ηχογράφησε έργο του για σύγχρονο μπαλέτο, το οποίο προβλήθηκε σε βίντεο στο ΚΠΙΣΝ.