Πόλεμος βουλευτών για τα έργα!

marios_giogiakas

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Δύο ανακοινώσεις που παραπέμπουν σε «πολεμικό» πολιτικό κλίμα εξέδωσαν οι δύο βουλευτές Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, στις οποίες επιτίθενται ο ένας στον άλλο με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκου, από το Λίθινο του Δήμου Ζίτσας σχετικά με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Για ντροπή κάνει λόγο ο κ. Κάτσης, που ξεκίνησε την επίθεση απέναντι στον κ. Γιόγιακα, με την απάντηση του βουλευτής της Ν.Δ. να μιλά για «πολιτική αλητεία» εκ μέρους του συναδέλφου του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση Κάτση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κάτση έχει ως εξής:

Η ΝΔ και ο κυβερνητικός βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας προχώρησαν σε μία άνευ προηγουμένου προκλητική κίνηση πολιτικής εξαπάτησης των συμπολιτών μας.

Αφού πάνω από έναν χρόνο τώρα το μόνο που έφεραν στο νομό μας είναι ανεργία, ύφεση και εγκατάλειψη, για να καλύψουν την ανυπαρξία τους αποφάσισαν να οικειοποιηθούν έργα που σχεδιάστηκαν, εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του κ. Γιόγιακα στην οποία ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο για την έγκριση 7 έργων στη Θεσπρωτία στο Πρόγραμματα «Αντώνης Τρίτσης». Για ποιόν ακριβώς λόγο ευχαριστεί τον Υπουργό; Αυτό που έκανε ο κ. Θεοδωρικάκος είναι ότι πήρε το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο ήταν ενταγμένα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τα 7 αυτά έργα και πολλά άλλα σε ολόκληρη τη χώρα, και το μετονόμασε σε πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σε αυτό το νέο υποτίθεται πρόγραμμα δεν εντάχθηκε κανένα νέο έργο.

Ο κ. Γιόγιακας πανηγυρίζει που η Θεσπρωτία για νέα έργα πήρε μηδέν ευρώ και μηδέν λεπτά.

Για να μην παιδεύεται ούτε αυτός ούτε η ΝΔ, τους συνιστώ αν θέλουν να βαφτίσουν έργα στη Θεσπρωτία που ενέταξε, ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΦΙΛΟΔΗΜΟ αλλά και σε άλλα προγράμματα, να ανατρέξουν στο φυλλάδιο απολογισμού που έβγαλα τον Ιούνιο του 2019 εν όψει των εθνικών εκλογών.

Εκεί θα διαπιστώσουν ότι μόνο από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ η Θεσπρωτία πήρε πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ για έργα και στους τρεις δήμους της.

Θα τους συνιστούσα επίσης να αφήσουν τις κουτοπονηριές και τις προσπάθειες να παρουσιάσουν έργα ενταγμένα ή δημοπρατημένα ή ακόμα και τελειωμένα ως δικά τους, και να στρωθούν στη δουλειά, γιατί δυστυχώς με την ανυπαρξία και τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές τους οδηγούν τη Θεσπρωτία και τους Θεσπρωτούς στο περιθώριο και τη μιζέρια.

Τα έργα ανήκουν στους πολίτες οι οποίοι τα χρηματοδοτούν κιόλας, δουλειά δικιά μας είναι να σεβόμαστε αυτά τα χρήματα και να τα αξιοποιούμε για να καλύπτουμε τις κοινωνικές ανάγκες, όχι να τα σκορπάμε σε λίστες, κολλητούς και κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες», και μετά να ψάχνουμε τρόπους ώστε να καπηλευτούμε την προσπάθεια και τον κόπο των άλλων για να δείξουμε έργο.

Και για να γνωρίζουν και οι συμπολίτες μας την αλήθεια ιδού πότε εντάχθηκαν τα έργα για τα οποία πανηγυρίζει ο κ. Γιόγιακας σήμερα για την ένταξη τους (παρατίθενται πι αριθμοί διαύγειας και οι αντίστοιχες ημερομηνίες):

  • • Βελτίωση υποδομών δικτύου ύδρευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 2.995.000 ευρώ, ΕΝΤΑΞΗ: 27 Ιουλίου 2018 ΑΔΑ: ΩΩΔ7465ΧΘ7-ΝΦΓ
  • • Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Φιλιατών, προϋπολογισμού 1.679.000 ευρώ, ΕΝΤΑΞΗ: 22 Νοεμβρίου 2018 ΑΔΑ: 62ΧΞ465ΧΘ7-ΖΟΜ
  • • Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Σουλίου, προϋπολογισμού 868.000 ευρώ, ΕΝΤΑΞΗ: 30 Οκτωβρίου 2018 ΑΔΑ: 60ΓΙ465ΧΘ&-ΑΩΗ
  • • Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Φιλιατών, προϋπολογισμού 868.000 ευρώ, ΕΝΤΑΞΗ: 30 Οκτωβρίου 2018 ΑΔΑ: ΨΨΧΛ465ΧΘ7-ΦΓΟ
  • • Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 868.000 ευρώ, ΕΝΤΑΞΗ: 13 Μαρτίου 2019 ΑΔΑ: 6ΨΑ8465ΧΘ7-ΧΛΙ
  • • Επανάχρηση – μετατροπή κτιρίου ΕΥΝ σε Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ, ΕΝΤΑΞΗ: 07 Ιουνίου 2019 ΑΔΑ: 67ΖΙ465ΧΘ&-Ε9Φ
  • • Αναβάθμιση της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 3.826.751 ευρώ, ΕΝΤΑΞΗ: 22 Μαρτίου 2019 ΑΔΑ: ΨΝΜΔ465ΧΘ7-838

Και η απάντηση Γιόγιακα

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη χρηματοδότηση 7 έργων ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

 «Η ανακοίνωση του πρώην κυβερνητικού βουλευτή αξίζει να διαβαστεί, γιατί είναι ένα μνημείο θράσους και ψεύδους, ένα μνημείο πολιτικής αλητείας.

Είναι άραγε τόσο αφελής, ώστε να πιστεύει πως θα βγαίναμε να μιλούσαμε για έργα αν αυτά ήταν εξασφαλισμένα;

Είναι η σημερινή Κυβέρνηση που διασφάλισε ότι τα 7 αυτά έργα θα γίνουν. Και θα γίνουν γιατί πλέον υπάρχουν τα χρήματα!

Μέχρι χθες ήταν στο αέρα. Ήταν μέσα στα 461 έργα του Φιλόδημος που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφήσει χωρίς χρηματοδότηση!

Γιατί, ενώ το Φιλόδημος είχε διασφαλισμένους πόρους μόλις 134 εκατομμύρια ευρώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εντάξει έργα προϋπολογισμού 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 9,5 φορές πάνω από τα διαθέσιμα χρήματα!

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα προκειμένου να αποφευχθεί η βαριά ήττα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019…

Υπολόγιζαν ότι, μέχρι να διαπιστωθεί πως «λεφτά δεν υπάρχουν» για τα έργα που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα είχε αλλάξει η Κυβέρνηση…

Για άλλη μια φορά κορόιδεψαν την κοινωνία!

Έβγαλε μάλιστα ο πρώην κυβερνητικός βουλευτής – ύστερα από ένα χρόνο – αυτά που έλεγε στο προεκλογικό του φυλλάδιο για τα συγκεκριμένα έργα, ως απόδειξη ότι ήταν δεδομένα! Σα να μην έχουν μεσολαβήσει οι αποκαλύψεις για την έλλειψη χρηματοδότησης του Φιλόδημος!

Μήπως να ρωτήσει τους δημάρχους για να του πουν τι πραγματικά συμβαίνει με τα έργα του Φιλόδημος;

Ευτυχώς στη μικρή μας κοινωνία όλοι μας γνωριζόμαστε καλά.

Η πολιτική αλητεία του κυρίου Κάτση ούτε έχει πέραση, ούτε προσφέρει στα θέματα της περιοχής μας.

Στο εξής θα την ξεμπροστιάζω σε όλο της το μεγαλείο, είτε για τα έργα των δήμων, είτε για το θέμα του λιμανιού, για το οποίο τώρα κουνάει το δάχτυλο…

Κατά βάθος τον καταλαβαίνω. Ψάχνει να επιβιώσει πολιτικά με κάθε τρόπο, γιατί δεν έχει κάτι άλλο να δείξει ή κάτι άλλο να κάνει…

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα τολμήσει να απευθύνει σε μένα τη λέξη “ντροπή”, ας κοιταχτεί πρώτα στον καθρέφτη!»​