Ρότα για το λιμένα της Ηγουμενίτσας βάζει η Attica Group

Ρότα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ναυτεμπορικής” έβαλε η Attica Group, η οποία δηλώνει έτοιμη να καταθέσει εκδήλωση ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού για την πώληση του 67% του Οργανισμού (ΟΛΗΓ). Επισημαίνεται ότι η Attica Group έχει πολύχρονη και σοβαρή παρουσία στις γραμμές της Αδριατικής και ειδικότερα στη διασύνδεση της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας με τα ιταλικά λιμάνια του Μπρίντεζι, του Μπάρι και της Αγκόνας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Ναυτεμπορική», η Attica Group, που ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2020 μειωμένα έσοδα και αυξημένες ζημίες σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα λόγω της πανδημίας, θα δηλώσει «παρών» στον διαγωνισμό, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι το πρώτο βήμα διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του ομίλου σε νέα επιχειρηματικά πεδία, συγγενή με την ακτοπλοΐα, όπως τα logistics και ο τουρισμός.

Επισημαίνεται ότι ενδιαφέρον για την Ηγουμενίτσα έχει εκδηλώσει και ο ιταλικός όμιλος Grimaldi, ο μεγάλος ανταγωνιστής της Attica στις γραμμές της Αδριατικής.