Σε αργία από το Νοσκομείο Φιλιατών ο Μηνάς Ντουμάζιος!

Σε αργία τέθηκε από την 1η Νοέμβρη ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Φιλιατών Μηνάς Ντουμάζιος.

Στον κ. Ντουμάζιο, κοινοποιήθηκε την Τρίτη απόφαση που συνυπογράφουν ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός  και ο αναπληρωτής Υπουργός Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με την οποία τίθεται σε δυνητική αργία για ένα έτος, καθώς εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το έλλειμμα των  4,5 εκ. ευρώ στο Δήμο Φιλιατών, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος.

Όπως είναι γνωστό, η σχετική δικάσιμος μετά από διαδοχικές αναβολές, έχει προσδιοριστεί για το Σεπτέμβριο του 2017.

Σε περίπτωση αθώωσης του, τότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά του, ενώ σε διαφορετική περίπτωση απαιτείται εκ νέου απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την παραμονή του εκτός υπηρεσίας.

Οι πρώτες ενδείξεις ότι κάτι συμβαίνει στο ταμείο του Δήμου Φιλιατών φάνηκαν το 2009, όταν σημειώθηκε μία περίεργη κλοπή με λεία 80 χιλιάδες ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του Δήμου!

Και παρόλο που συνελήφθη ο δράστης παρόμοιων περιαστατικών σε δήμους της Ηπείρου, ομολόγησε όλες τις άλλες κλοπές, πλην αυτής! Κάτι που κίνησε την περιέργεια των διωκτικών αρχών και άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου…

Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης «ξεσκόνισαν» το ταμείο του Δήμου για την περίοδο 2008 και 2009, αποκαλύπτοντας μια μαύρη τρύπα που έφτανε στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Τελικά το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών που διενήργησαν τον ταμειακό έλεγχο σε βάθος πενταετίας, εντοπίζει έλλειμμα 4,5εκ. ευρώ. Από αυτά 3,7 εκ. αφορούν σε ταμειακό έλλειμμα του Δήμου, ενώ 800.000 περίπου σε ταμειακό έλλειμμα στο ταμείο της ύδρευσης.

Η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα και με απόφασή του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα για το δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο, δύο αντιδημάρχους και την υπεύθυνη του ταμείου. Οι αντιδήμαρχοι δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, ενώ η δίκη αναβλήθηκε δυο φορές μέχρι τώρα, με την τελευταία φορά να αναβάλλεται καθώς η ταμίας νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Φιλιατών… στην κλινική που διεύθυνε ο κ. Ντουμάζιος!