Σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο – Χωρίς προβλήματα στο Λιμάνι

nosfi
nosfiΤην Τετάρτη αναμένεται στην Ηγουμενίτσα το κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για να ενημερώσει  τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία καθώς και το προσωπικό του Λιμενικού, του Οργανισμού Λιμένος και των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, για τα μέτρα  προφύλαξης για τον κορονοϊό.  
Κλιμάκιο του ΕΚΑΒ θα βρεθεί σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία για να ενημερώσει τους εργαζόμενους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της πόλης.
Εν τω μεταξύ κανονικά κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το πλοίο “Έλυρος”, από τη Βενετία, το οποίο αποβίβασε 18 φορτηγά και 21 ΙΧ με 53 συνολικά επιβάτες, που είχαν προορισμό διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, χωρίς κανείς να αναφέρει οποιοδήποτε σύμπτωμα.
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται από την Παρασκευή, το νοσοκομείο Φιλιατών, για την υποδοχή και την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.
Ήδη, όπως δήλωσε ο εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου, ιατρός κ. Θωμάς Ντούρος, έχει διαμορφωθεί ειδικός θάλαμος για την απομόνωση ύποπτου ασθενή, ενώ υπάρχει πληρότητα από μάσκες και ειδικές στολές για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που θα έρθει σε επαφή μαζί του.
Τυχόν ύποπτο κρούσμα θα απομονωθεί στον ειδικό θάλαμο, μέχρι τη μεταφορά του στο νοσοκομείο αναφοράς για την Ήπειρο, που είναι το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Ταυτόχρονα, ο πνευμονολόγος του νοσοκομείου και Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσηλευτικού Ιδρύματος κ. Οικονομίδης Πέτρος και το νοσηλευτικό προσωπικό, ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις και την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου περιστατικού.