Σε λειτουργία από φέτος το χιονοδρομικό Ανηλίου

SKI_XEIMΜια σημαντική υποδομή για την τουριστική ανάπτυξη, προστίθεται από την ερχόμενη χειμερινή περίοδο στην Ήπειρο. Πρόκειται για το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου, για το οποίο σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός μίσθωσης που πραγματοποίησε ο Δήμος Μετσόβου. Η κατασκευή του Χιονοδρομικού Κέντρου ξεκίνησε το 1998 και την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ολοκληρώνεται τώρα από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Μετσόβου κ. Ν. Τσομπίκο, αντιδημάρχους και τους μισθωτές του Κέντρου, τους οποίους και ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη από την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση των βασικών υποδομών καθώς και για το χρόνο παράδοσής τους.

Ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι πρόκειται για έργο που θα βοηθήσει τον τουρισμό κατά την χειμερινή περίοδο και διαβεβαίωσε το Δήμο ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός του στις προσπάθειες τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Παράλληλα ανακοίνωσε την ανάδειξη του αναδόχου («R-V-R ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕ»), σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή για το έργο Αποκατάστασης της οδού Ανήλιο – Χιονοδρομικό Κέντρο, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Την ικανοποίησή του για την επικείμενη έκβαση του Χιονοδρομικού Κέντρου εξέφρασε ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Ν.Τσομπίκος, ο οποίος και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις προσπάθειες που κατέβαλλε προς την κατεύθυνση αυτή