Σε συνάντηση των Νέων Αγροτών Πρέβεζας παρέστη ο Περιφερειάρχης

perifereia

perifereiaΤην αμέριστη στήριξή τους στην πρωτοβουλία να διοργανωθεί στην Πρέβεζα, το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, οι οποίοι την Κυριακή παρέστησαν στη συνεδρίαση της Ένωσης Ν. Αγροτών Πρέβεζας. Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του Αγροτικού τομέα και ειδικότερα  στην αναγκαιότητα αξιοποίησης της καινοτομίας. Υπογράμμισε επίσης ότι οι αιρετές Περιφέρειες πρέπει να έχουν ουσιαστικό λόγο στην ενημέρωση των αγροτών και για το σκοπό αυτό ζητούν από τα συναρμόδια υπουργεία την εκχώρηση των αντίστοιχων κονδυλίων.

Ο Περιφερειάρχης παραβρέθηκε επίσης στη συζήτηση «για την Αναγέννηση της Ελληνικής Υπαίθρου», που οργανώθηκε στα Γιάννινα, από ομάδα πολιτών, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση του προγράμματος  HIDDEN «Προϊόντα Αγροδιατροφικού τομέα».

 

Το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε τις Αναπτυξιακές Εταιρίες

της Περιφέρειας Ηπείρου για τα ΟΠΑΑΧ

Με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (600/2013) έγινε δεκτή η αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει η σύμπραξη των Αναπτυξιακών Εταιριών της Περιφέρειας Ηπείρου κατά της απόφασης του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη, με την οποία είχε γίνει δεκτή στο διαγωνισμό για τα ΟΠΑΑΧ η ΑΣΗΚ Α.Ε.. Σημειώνεται ότι η συζήτηση στο Διοικητικό Εφετείο έγινε στις 8 Φεβρουαρίου 2013, η διάσκεψη του Δικαστηρίου στις 22 Φεβρουαρίου και η απόφαση δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου. Η ακύρωση έγινε για διαφορετικές πλημμέλειες σε σχέση με αυτές που αναφέρονται στην απόφαση του νυν Υπουργού κ. Αθ. Τσαυτάρη και πλέον τίθεται οριστικά εκτός της διαγωνιστικής διαδικασίας η ΑΣΗΚ Α.Ε..

Δωρεά ειδών διατροφής από το Σύλλογο Κρητών Ηπείρου

 Στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, παρουσία  του Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη, παρέδωσε  ο Σύλλογος  Κρητών Ηπείρου είδη διατροφής  για την κάλυψη αναγκών  σίτισης ιδρυμάτων  και ενοριακών συσσιτίων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί το Σύλλογο Κρητών καθώς και όλους εκείνους που στηρίζουν το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη για το συνάνθρωπο που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.  

Με την ευκαιρία, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου, ευχαριστεί θερμά για τις προσφορές που έκαναν, τους παρακάτω χορηγούς:

  -Εξωραϊστικό Σύλλογο Ψήνας

 -Α.Ο Σταυρακίου

 -Αντιπροσωπείες διανομές “ΠΑΚΟΣ “

-Εκπολιτιστικό  Σύλλογο Νεγάδων

-Σύλλογο Παλαιοχωριτών «Πριάβολος»

-Σύλλογο «Φιλοπρόοδος Κίνησις» Κοπάνης

-Φάρμα «ΝΑΚΗΣ»

-Σύλλογο προστασίας περιβάλλοντος  Βροντισμένης

-Πολιτιστικό Σύλλογο Λιππιωτών

-ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

-«ΒΙΚΟΣ» Φυσικό Μεταλλικό Νερό

-Super Market « Α.Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» (Λ.Γράμμου)

-Σύλλογο «Κίνηση Πολιτών» Μουσιωτίτσας

-Πτηνοτροφική Ιωαννίνων

-Πολιτιστικό Σύλλογο Μονολιθίου

-Πολιτιστικό Σύλλογο Βρυσοχωρίου

-Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

-Super Market «MY MARKET»

-Μύλους Αγίου Γεωργίου A.E (ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε)

 -Σύλλογο Καλαρρυτών

 -Όμιλο Inner wheel

 -Σύλλογο  Ματσουκίου «Η Βύλιζα»

-Ομογενειακή Οργάνωση ΑΧΕΠΑ  Ελλάς

-Σύλλογο Υπαλλήλων  Π.Ε Ιωαννίνων

 -Σωματεία του Κλειστού Γυμναστηρίου Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ και     -Σύλλογο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης.

 -Αδελφότητα Σκλιβανιτών

 -Α.Ο «Ποσειδών» Ιωαννίνων

 -Super Market «LIDL ELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε» (1 χιλ. Ε.Ο Ιωαννίνων-Κόνιτσας )

-Σύλλογο Γυναικών Νέου Βελισσαρίου

 -Ερασιτέχνη ΠΑΣ

-Super Market «CARREFOUR» Ιωαννίνων (1ο χιλ. Ε.Ο Ιωαννίνων- Δωδώνης)

-ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου

-Μικρασιατικό  Σύλλογο Νεοκαισάρειας

-Πολιτιστικό Σύλλογο Διχουνίου

-Πολιτιστικό Σύλλογο Ζίτσας

-Θ.Νιτσιάκος ΑΒΕΕ

-Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου

-Αδελφότητα Μελλιγιωτών

-Λύκειο Ελληνίδων

-IOANNINA SELI LIONS CLYB

Η Ημερίδα για τον «Οινικό Τουρισμό»

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα  η ημερίδα με  θέμα «Ηπειρωτικός Αμπελώνας και Οινικός Τουρισμός». Την  ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της υλοποίησης του  προγράμματος WineΝet.

Κορυφαίοι επιστήμονες από την Ήπειρο και την Απουλία ανέπτυξαν ενδιαφέροντα θέματα τόσο για την αμπελουργία και τις δυνατότητες  ανάπτυξής της όσο και για τον τρόπο συμβολής της στην ανάπτυξη μιας μορφής εναλλακτικού τουρισμού, του οινικού τουρισμού.

Κύριος στόχος του προγράμματος εξάλλου είναι η προβολή και η προώθηση  των οινικών προϊόντων. Με άξονα την άμπελο και το κρασί να ενισχυθούν και να δημιουργηθούν συνέργειες όλων των εμπλεκομένων φορέων και των  επιχειρήσεων που θα αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα  και θα  δημιουργούν νέους τουριστικούς δρόμους.

Μέσα από το πρόγραμμα ενισχύονται και προβάλλονται τόσο οι  αμπελοπαραγωγοί μας, όσο και τα οινοποιεία μας, αλλά και η παραγωγή τσίπουρου, ξυδιού, ηδύποτων και τοπικών προϊόντων.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης  αναφέρθηκε αναλυτικά στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να έχει ο πρωτογενής τομέας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Η Ήπειρος με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει μπορεί να αναδειχθεί σε πρότυπο ανάπτυξης. Ο Περιφερειάρχης μετέφερε εμπειρίες του από χώρες του εξωτερικού και με συγκεκριμένα παραδείγματα τόνισε τις δυνατότητες  που έχει και ο οινικός τουρισμός.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας, ο Διευθυντής της Ήπειρος ΑΕ Γεράσιμος Παπαηλίας, ο  Fernando Leone, Δήμαρχος Guagnanο και ο Orsini Daniele Αντιδήμαρχος  του  Cellino San Marco. Παρέστησαν Πανεπιστημιακοί,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Οδυσσέας Πότσης, Μάκης Χατζηεφραιμίδης και Γιάννης Παπαδημητρίου, επιχειρηματίες του οινικού τομέα, αμπελουργοί και πλήθος κόσμου. Αναλυτική παρουσίαση του έργου θα είναι διαθέσιμη και στο Δικτυακό Τόπο www.WineNet.gr

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Προχωρούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού

για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου της λειτουργίας του ΧΥΤΑ της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Νομός Ιωαννίνων).

Στο επόμενο στάδιο αξιολόγησης προχωρούν  και οι δύο κοινοπραξίες, που έχουν καταθέσει προσφορές ήτοι, α) «Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε. – Έργασις Τεχνική Α.Ε. – Θ. Γ. Λώλος – Χ. Τσομπανίδης Ο.Ε., και β) Ηλέκτωρ Α.Ε. – Μεσόγειος Α.Ε. – EN.ACT ΕΠΕ). Το έργο προβλέπει τη λειτουργία του ΧΥΤΑ για διάρκεια ενός έτους, από το πέρας του χρόνου της δοκιμαστικής λειτουργίας του.

Ανάθεση της μελέτης για την οδό «Πάργα – Ανθούσα»

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού,  για την ανάθεση της οριστικής μελέτης για την «περιφερειακή οδό Πάργα – Ανθούσα», προεκτιμώμενης αμοιβής 361.944,63 ευρώ. Η μελέτη ανατίθεται στους «ΒΙΣΑΛΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Α.Ε., ΟΔΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Ε., ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ ΚΩΝ., ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΜΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

 Άλλες αποφάσεις

 

Η Οικονομική Επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση, μεταξύ άλλων  ενέκρινε τα πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου: «Αντιμετώπιση φθορών ασφαλτικού καταστρώματος του τμήματος Κόμβος Πεδινής (Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας) – Κοσμηρά», προϋπολογισμού 132.000 ευρώ. Από την ανοιχτή δημοπρασία αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση «Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.», καθώς και τη διακήρυξη της δημοπράτησης του έργου: «Προμήθεια πλέγματος για τις ανάγκες του ιχθυοτροφείου Λογαρού, αλιευτικού Συνεταιρισμού Κορωνησίας – Καλογερικού», προϋπολογισμού 20.100 ευρώ.