Σε φυγή έτρεψαν τον Παλαιοκώστα οι έρευνες για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα

Είχαν προηγηθεί έρευνες για τον εντοπισμό του διαβόητου δραπέτη τον προηγούμενο καιρό στον Δομοκό και σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, κυρίως σε Αιτωλοακαρνανία και Θεσπρωτία

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα μεγάλης κλίμακας έρευνες από μικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., στα ορεινά χωριά των Ιωαννίνων, με τις πληροφορίες που μέχρι στιγμής υπάρχουν, να αποδίδουν τις έρευνες αυτές σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο διαβόητος κακοποιός και δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας.

Επισήμως ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει, πως στόχος των επιχειρήσεων αυτών είναι ο Παλαιοκώστας και επισημαίνουν ότι οι έρευνες αυτές ανήκουν στο γενικότερο πλαίσιο ερευνών, για τον εντοπισμό του αγνοούμενου 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όντως, κλιμάκιο αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων πραγματοποιεί έρευνες τα τελευταία 24ωρα για τον εντοπισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη και στα ορεινά χωριά των Ιωαννίνων, χωρίς ωστόσο να προκύπτει κάποια μαρτυρία που να στρέφει για αυτόν τον λόγο τις έρευνες των Αρχών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αντιθέτως, κλιμάκια αστυνομικών από την Αθήνα και με τη συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής φέρεται να πραγματοποιεί μία ακόμα προσπάθεια εντοπισμού του διαβόητου λήσταρχου, καθώς αυτά τα μέρη θεωρούνται «φιλικά» για εκείνον, έχουν προσφέρει σε εκείνον ασφαλές καταφύγιο στο παρελθόν και μία μαρτυρία μάλλον οδήγησε τις Αρχές να δοκιμάσουν την τύχη τους στην περιοχή. Το σκεπτικό τους είναι ότι ενδεχομένως και λόγω της έντονης αστυνομικής κινητικότητας στην περιοχή για τον εντοπισμό του αγνοούμενου φοιτητή να αναγκάστηκε σε αιφνίδιο περιορισμό των κινήσεών του ή να επέλεξε να μετακινηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247 πάντως, ανάλογες έρευνες γίνονται κατά καιρούς για τον εντοπισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα και τον τελευταίο καιρό εντάθηκαν στον Δομοκό και στην Δυτική Ελλάδα, κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και στην Θεσπρωτία, δίχως να δώσουν όμως αποτέλεσμα. Η κλιμακούμενη ένταση των ερευνών αποδίδεται στην πρόσφατη εκτέλεση του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, για την οποία υπάρχει η υπόνοια ότι ίσως κρύβεται από πίσω Αλβανός κακοποιός και παλιός συνεργάτης του Παλαιοκώστα… Για την ΕΛ.ΑΣ. δεν έπαψε ποτέ πάντως να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα ο εντοπισμός και η σύλληψή του Έλληνα «Φαντομά» από τον Φεβρουάριο του 2009 όταν για δεύτερη φορά, μετά το 2006, απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο. Μάλιστα, στην ΕΛ.ΑΣ. υπήρχε και έντονη η αίσθηση ότι είναι πιθανόν ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την επιστολή-βόμβα το 2010 στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με στόχο τον τότε υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που σαν αποτέλεσμα είχε τον θάνατο του υπασπιστή του Γιώργου Βασιλάκη.

Για τον Παλαιοκώστα όμως η ΕΛ.ΑΣ. πιστεύει ότι υπάρχει και ένα δίκτυο προστασίας και συνεργασίας από πίσω και από άτομα της τρομοκρατίας, καθώς κάποιοι συνεργοί του φέρονταν να είχαν άριστες σχέσεις και συνεργασία με τον «Επαναστατικό Αγώνα».