Σκηνές αστυνομικής ταινίας… Άγρια καταδίωξη στην Κρύα… Συλλήψεις και τραυματισμοί!

ASTYNOMIA 27 1 15Για περισσότερο από μία ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με συμβατικά οχήματα και περιπολικά, καταδίωκαν ύποπτο όχημα στην περιοχή του Περάματος και της Κρύας.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν θύμιζαν αστυνομική ταινία.

Όλα ξεκίνησαν όταν εντοπίστηκε ύποπτο όχημα, το οποίο όμως άρχισε να περνά το ένα μετά το άλλο τα αστυνομικά μπλόκα που είχαν στηθεί στο δρόμο Περάματος Κρύας. Ο οδηγός του δεν σταμάτησε σε κανένα σήμα που του έγινε.

Μάλιστα ανέπτυξε ταχύτητα και χρησιμοποιώντας διάφορα δρομάκια της περιοχής επιχείρησε να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη από αστυνομικά οχήματα.

Κοντά στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού το ύποπτο όχημα έφυγε από την πορεία του και ανετράπη για να καταλήξει σε αύλακα με νερό.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον οδηγό πριν προλάβει να επιχειρήσει να διαφύγει.

Φορτωμένο με Σύριους μετανάστες που αναζητούσαν τρόπο να φτάσουν στα σύνορα με την Αλβανία ήταν το αυτοκίνητο που κατέληξε σε αρδευτικό χαντάκι, στην Κρύα Ιωαννίνων, μετά από άγρια καταδίωξη.

Οι πέντε Σύριοι, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Τους Σύριους είχε παραλάβει ο Αλβανός οδηγός του οχήματος από το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων με σκοπό να τους μεταφέρει στην Κακαβιά.

Την ίδια περίπου ώρα και στην ίδια περιοχή οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός Έλληνα οδηγού άλλου αυτοκινήτου, ο οποίος επίσης μετέφερε τέσσερις Σύριους μετανάστες.

Το αυτοκίνητο του Έλληνα ακολουθούσε το πρώτο, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μία οργανωμένη λαθρομεταφορά.