Στάση εργασίας από τους εμπόρους κατά των μέτρων της κυβέρνησης για την πανδημία

Κοινή στάση εργασίας, ανήγγειλαν για την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, 08:00 έως 11:00 το πρωί, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αγρινίου – Άρτας – Ηγουμενίτσας – Θέρμου – Λευκάδας και Παραμυθιάς, με αίτημα “Πάρτε πίσω τα μέτρα που μας εξοντώνουν“.
Με κοινό ψήφισμα τους οι 6 εμπορικοί σύλλογοι, τονίζουν ότι “με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αδικεί και τιμωρεί και πάλι το Λιανικό εμπόριο” καθώς “γίνεται διάκριση μεταξύ του κλάδου των τροφίμων και των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών”, αφού “ενώ απαιτείται να γίνεται έλεγχος στα καταστήματα λιανικής όπου ο αριθμός των καταναλωτών είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος, επιτρέπεται η αβίαστη και χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στα super market – πολυκαταστήματα.
Οι έμποροι σημειώνουν πως δεν είναι ”χωροφύλακες” για να ζητάνε ταυτότητα από τους πελάτες τους και δεν προτίθενται να παίξουν  το ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού. Τέλος καλούν τις Περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας , του Δήμους και τους βουλευτές,  να πιέσουν την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα. 

ΟΙλόκληρο το ΨΗΦΙΣΜΑ   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ:

Συνάδελφοι  και  Συναδέλφισσες ,

Για μια ακόμη φορά στη διάρκεια των είκοσι μηνών της πανδημίας με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ξανά το λιανικό εμπόριο .

Με τα μέτρα που έλαβε ΑΔΙΚΕΙ και ΤΙΜΩΡΕΙ και πάλι το Λιανικό εμπόριο, που σε όλη τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης αναμφισβήτητα εφάρμοσε και εξακολουθεί να εφαρμόζει με υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Για ακόμη μια φορά γίνεται διάκριση μεταξύ του κλάδου των τροφίμων και των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών.

 Είναι απορίας άξιο  πως απαιτείται να γίνεται έλεγχος στα καταστήματα λιανικής όπου ο αριθμός των καταναλωτών είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος και να επιτρέπεται η αβίαστη και χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στα super market – πολυκαταστήματα .

Δεν είμαστε ”χωροφύλακες” να ζητάμε ταυτότητα από τους πελάτες μας και δεν θα παίξουμε τον ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού .

Είναι βέβαιο ότι τα μέτρα αυτά θα δημιουργήσουν σύγχυση και μείωση στην αγοραστική κίνηση  και θα επιδεινώσουν και το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατεί σε αυτή.

Σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο όπου οι συνάδελφοι προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους η κυβέρνηση αντί για μέτρα στήριξης λαμβάνει μέτρα εξόντωσής τους.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι που συνυπογράφουμε το πιο πάνω ψήφισμα διαμαρτυρίας απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που αφορούν την αγορά, γιατί η απόφαση αυτή θα ενισχύσει μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα και θα είναι η χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Καλούμε τις Περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας , τους βουλευτές των Νομών και τους Δημάρχους των πόλεων να πιέσουν την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που πριν λίγες ημέρες αποφάσισε τα οποία  πλήττουν για ακόμη μια φορά τις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ  ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  – ΑΡΤΑΣ –  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΘΕΡΜΟΥ –  ΛΕΥΚΑΔΟΣ – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ