Στήριξη από την Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας στην κινητοποίηση στο λιμάνι

Συνάδελφοι,
Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου φέραμε το θέμα της «Επανεξέτασης της Στάσης του Συλλόγου μας στις Κινητοποιήσεις που προκήρυξαν οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για τη Διεκδίκηση της Χερσαίας Ζώνης», την προηγούμενη εβδομάδα.

· Η μεγάλη συμμετοχή των Συναδέλφων Δημοτικών Υπαλλήλων στις Κινητοποιήσεις,

· Η συνειδητοποίηση της προσπάθειας παραπληροφόρησης του Δ.Σ. του Συλλόγου από τον Πρόεδρο των Εργαζομένων, υπέρ των θέσεων του ΚΚΕ επί του θέματος, στη συνεδρίαση της 27/06/2021, αλλά κυρίως

· Η διευκρίνιση πολλών σημείων της διεκδίκησης και η ευαισθητοποίησή μας στην συνάντηση των θεσμικών οργάνων της πόλης για μια μαζική στάση Αποχαρακτηρισμού της Χερσαίας Ζώνης,

μας έδωσαν το έναυσμα να προτείνουμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας:
Την συστράτευση σε οποιαδήποτε, πιθανώς κλιμακούμενη, μορφή ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ, μέχρι η Κυβέρνηση, μας αποδώσει, εγγράφως, αυτά που ανήκουν σε μας και τα παιδιά μας
Στη σημερινή ψηφοφορία επί της Πρότασής μας, το αποτέλεσμα ήταν: 3 ψήφοι μελών της ΔΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, έναντι 2 ψήφων υπέρ της Πρότασης της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων για ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ψήφισε ΥΠΕΡ της ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΣ μέλος της ΔΑΣ, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.
Για πρώτη φορά φαίνεται ότι: Ο ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ και ότι Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ που έχει επιβληθεί για πολλά χρόνια τώρα στο Σύλλογό μας, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΛΟΝΙΣΤΗΚΕ!!!Η Πώληση του Λιμένα Ηγουμενίτσας αποτελεί Πολιτική Απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Η Διεκδίκηση της Χερσαίας Ζώνης είναι καθήκον του κάθε Πολίτη αυτού του Τόπου!!!
Συμμετέχουμε στην αυριανή Κινητοποίηση από τις 8 έως τις 10 το πρωί και συγκεντρωνόμαστε ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ)
Ηγουμενίτσα, 05/07/2021

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Σουζάνα Καπνίση

Νικηφόρος Σταύρου