Σταμάτησαν οι έρευνες για το νεαρό ορειβάτη

OREIBASIA BOYNOΣταμάτησαν λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα οι έρευνες στον ορεινό όγκο του Παπίγκου για τον εντοπισμό και τη διάσωση ενός νεαρού ορειβάτη που έπεσε το πρωί της Δευτέρας σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο.

Η παρέα των ορειβατών βρίσκονταν από το βράδυ της Κυριακής στο καταφύγιο του Παπίγκου. Νωρίς το πρωί ξεκίνησαν την ορειβασία. Στις εννέα περίπου ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι ο ένας από τους τρεις έπεσε κι ήταν αδύνατος ο απεγκλωβισμός του από τους ίδιους.

Οι φίλοι του ανέφεραν ότι υπήρχε οπτική επαφή κι επικοινωνία. Μετά από μαραθώνια προσπάθεια που έγινε από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου ήρθε τελικά ελικόπτερο του στρατού, το οποίο πέταξε για τέσσερις περίπου ώρες, χωρίς να καταφέρει να εντοπίσει τον ορειβάτη.

Άκαρπη απέβη και η επίγεια έρευνα που έγινε από ομάδα της ΕΜΑΚ, την οποία μετέφερε στην περιοχή το ελικόπτερο.

Η πυκνή ομίχλη που καλύπτει τον ορεινό όγκο του Παπίγκου, υποχρέωσε τα σωστικά συνεργεία να διακόψουν κάθε προσπάθεια για τον εντοπισμό του νεαρού.

Το ελικόπτερο αναχωρεί για την Αθήνα και για να επαναλάβει την Τρίτη την έρευνα απαιτεί νέο αίτημα και την έγκριση νέου κονδυλίου, καθώς για την σημερινή πτήση απαιτήθηκε το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ το οποίο και ανέλαβε να καλύψει η περιφέρεια Ηπείρου.

πηγή: epiruspost.gr