Στην Άρτα ομάδα Άγγλων δημοσιογράφων

Την Άρτα επισκέφθηκε στις 15-9-2011, πολυμελής ομάδα (25 άτομα) Άγγλων δημοσιογράφων προκειμένου να κινηματογραφήσει τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και παραδοσιακές δράσεις και εργασίες, όπως ψάρεμα στον Αμβρακικό, τοπική μαγειρική αλλά και παραδοσιακούς χορούς.

Η ομάδα των δημοσιογράφων ξεκίνησε την περιήγηση από την Κορωνησία, όπου με τη βοήθεια των ψαράδων της περιοχής παρακολούθησε και συμμετείχε στη διαδικασία αλίευσης στα διβάρια.

Στη συνέχεια, η ομάδα των επισκεπτών μετέβη σε ξενοδοχείο της  περιοχής όπου ο Μ/Φ Σύλλογος Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ» παρουσίασε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς ενώ οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να φορέσουν παραδοσιακές φορεσιές και να χορέψουν μαζί με τα μέλη του χορευτικού του Συλλόγου.

Όλες οι δράσεις της ημέρας κινηματογραφήθηκαν από τηλεοπτικό συνεργείο προκειμένου να προβληθούν στην εκπομπή “Road Trip” από τον τηλεοπτικό σταθμό της Αγγλίας ITV Channel (δορυφορικός-τουριστικός), το προσεχές διάστημα.

Η επίσκεψη έγινε σε συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, και ήταν αποτέλεσμα των επαφών και των συνεργειών κατά τη συμμετοχή της τον περασμένο Μάρτιο, στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ευχαριστεί θερμά τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Λογαρού και τον Μ/Φ Σύλλογο Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ» για την αμέριστη συμπαράσταση και την καθοριστική τους βοήθεια, στην προσπάθεια για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας και του πλούτου της παράδοσής μας.