Στη Βουλή φέρνουν Κάτσης – Αλεξιάδης – Ξενογιαννακοπούλου, τις καταγγελίες των εργαζομένων σε Γ.Γ.Π.Σ, Η.ΔΙ.Κ.Α, ΕΔΥΤΕ

vouli

Αναφορά σχετικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων σε Γ.Γ.Π.Σ, Η.ΔΙ.Κ.Α και ΕΔΥΤΕ προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατέθεσαν οι Βουλευτές και Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Πιο συγκεκριμένα οι Τομεάρχες Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών αντίστοιχα, κατέθεσαν ως Αναφορά το κοινό δελτίο τύπου των σωματείων των εργαζομένων των εν λόγω οργανισμών, με το οποίο καταγγέλλουν την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση τους, που αφενός υπονομεύουν την ίδια τη λειτουργία τους, και αφετέρου ανοίγουν την πόρτα στην είσοδο ιδιωτικών εταιρειών. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται επίσης για την διαρκή υποβάθμιση των μισθών και των συνθηκών εργασίας τους.

Ζητούν επενδύσεις ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν οι δημόσιες δομές στον κλάδο της πληροφορικής, που είναι προϋπόθεση ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας των κρίσιμων υποδομών και των δεδομένων της χώρας, ενώ παράλληλα προειδοποιούν για τους κινδύνους που ενέχει η εκχώρηση αυτών των δομών και των δεδομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Ο πολυδιαφημισμένος ψηφιακός εκσυγχρονισμός της χώρας, δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, ούτε και να λειτουργεί ως επικοινωνιακή πατερίτσα της καταρρέουσας κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Οι εργαζόμενοι και οι δημόσιες δομές πληροφορικής απαιτούν ουσιαστική στήριξη ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις όλο και αυξανόμενες σύγχρονες ανάγκες.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

Για τον κ. Υπουργό:

  • Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: Κοινή διαμαρτυρία των σωματείων εργαζομένων σε Γ.Γ.Π.Σ – Η.ΔΙ.Κ.Α – ΕΔΥΤΕ προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κατατίθεται ως αναφορά προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κοινό δελτίο τύπου των σωματείων εργαζομένων σε Γ.Γ.Π.Σ – Η.ΔΙ.Κ.Α – ΕΔΥΤΕ, με το οποίο καταγγέλλουν την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση που υπονομεύουν την λειτουργία των οργανισμών και ανοίγουν την πόρτα στην είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών, καθώς και την διαρκή υποβάθμιση των μισθών και των συνθηκών εργασίας τους. Ζητούν επενδύσεις στην ανάπτυξη της δημόσιας συνιστώσας της πληροφορικής που είναι προϋπόθεση για τη διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα των κρίσιμων υποδομών και δεδομένων της χώρας. Τέλος προειδοποιούν για τους κινδύνους που ενέχει η εκχώρηση δομών, λειτουργιών και δεδομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση του εγγράφου και την ενημέρωσή μας για τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2023

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Κάτσης Μάριος

Αλεξιάδης Τρύφων

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα