Στη Γωνιά αναζητείται η εναλλακτική θέση για τη μονάδα ασφαλτικών

psaria

psariaΔηλώσεις του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Πολιτικά ενδιαφέρουσα, αλλά χωρίς πρακτικό κι ουσιαστικό αποτέλεσμα ήταν η σύσκεψη που προκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Θεοδωρίδης για τα ασφαλτικά της Σαγιάδας. Κι αυτό επειδή πριν από μερικές μόλις ημέρες ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπέγραψε την άδεια εγκατάστασης της μονάδας, γεγονός που από μόνο του δημιουργεί τετελεσμένα.

Εάν πράγματι η πολιτεία ήθελε να δει με σοβαρότητα την αλλαγή της χωροθέτησης όφειλε να το πράξει πριν την τελική υπογραφή και το πράσινο φως που άναψε στον επενδυτή.

Έτσι η πρωτοβουλία του κ. Θεοδωρίδη, μπορεί να έχει πολιτικό ενδιαφέρον και να πιστώνεται στα θετικά του, όμως δύσκολα θα έχει αποτελέσματα από την στιγμή που ο αρμόδιος υφυπουργός έσπευσε να υπογράψει.

Οι καλές προθέσεις άλλωστε του κ. Θεοδωρίδη αποτυπώνονται και στη δήλωση που έκανε στο Epiruspost.gr αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης. «Στο πρόβλημα των ασφαλτικών Σαγιάδας, δόθηκε μία πολιτική και νομική λύση. Όμως υπάρχουν οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων. Συζητήσαμε το πρόβλημα, το οποίο είναι σοβαρό και περιβαλλοντικά κι αναπτυξιακά, εξετάζουμε κάθε εναλλακτική πρόταση και θα δούμε τις δυνατότητες υλοποίησης αυτών», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης. .

Η εναλλακτική πρόταση η οποία κατατέθηκε κι αφορά στην χωροθέτηση παρεμφερούς μονάδας στη Γωνιά σκοντάφτει στην κάθετη αντίδραση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου. «Δεν δέχομαι επ΄ουδενί την μεταφορά μιας τέτοιας μονάδας από την Σαγιάδα στην Ηγουμενίτσα» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση που έκανε στο Epiruspost.gr ο κ. Κάτσινος. Ο Δήμαρχος συμφώνησε με την εκπόνηση μελέτης που θα αφορά μόνο στην ίδρυση και λειτουργία δεξαμενών καυσίμων και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα δώσει την έγκρισή του το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε μία λακωνική δήλωση περιορίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης. Μιλώντας στο Epiruspost.gr τόνισε με νόημα: «Χωρίς να είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα, η κίνηση που έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης είναι θετική».

Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης που από την πρώτη στιγμή είχε πάρει ξεκάθαρη θέση για τα ασφαλτικά δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ανέμενε πιο χειροπιαστά αποτελέσματα από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.