Στη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος στοχεύει ο Αλέξης Τσίπρας

Η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος, το οποίο είναι μέρος του ευρύτερου ευρωπαϊκού προβλήματος, είναι ο στόχος των διεθνών επαφών τόσο στην Λατινική Αμερική όσο και και με την ηγεσία της Γερμανίας, εξήγησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ωριαία συνάντησή τους το μεσημέρι. “Η Ελλάδα μπορεί με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική να βρει συμμάχους και να ανοίξει τα ρήγματα που υπάρχουν” προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.
Ειδικότερα για τις συνομιλίες του στο Βερολίνο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η γερμανική κοινή γνώμη είναι ευαίσθητη στα όσα τραβάει ο ελληνικός λαός, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε  ότι “μία κυβέρνηση που θα αμφισβητήσει το Μνημόνιο έχει μεγάλα περιθώρια διαπραγμέτευσης’.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δυσαρέσκεια του κόμματός του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και την ανησυχία του για το κλίμα βίας και τα κρούσματα τρομοκρατίας. “Είναι ανάγκη η μέγιστη καταδίκη από όλα τα πολιτικά κόμματα”, είπε.