Στις ακτές της Κέρκυρας: Δουλέμποροι εγκατέλειψαν παράνομο μετανάστη σε κώμα

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στην εντατική του νοσοκομείου της Κέρκυρας νεαρός Πακιστανός, ο οποίος εντοπίστηκε από την αστυνομία μαζί με άλλους 20 εξαθλιωμένους παράνομους μετανάστες στις νοτιοδυτικές ακτές της Κέρκυρας, στη θέση Κρητικά. Ο Πακιστανός φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η αστυνομία διεξάγει προανάκριση για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπόλοιπων μεταναστών, ο σοβαρός τραυματισμός του νεαρού έγινε πάνω στο σκάφος καθώς, λόγω του μεγάλου κυματισμού, δημιουργήθηκαν ισχυροί κραδασμοί. Οι μετανάστες είχαν επιβιβαστεί σε σκάφος στην Πρέβεζα ή την Πάργα με προορισμό την Ιταλία τα ξημερώματα της Κυριακής, όμως οι δουλέμποροι τους εγκατέλειψαν στις ακτές της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν φτάσει με λεωφορείο από την Αθήνα στον Λούρο και στη συνέχεια τους παρέλαβαν μέλη κυκλώματος διακινητών μεταφέροντάς τους τελικά μέχρι τις ακτές της Kέρκυρας. Οι 15 Πακιστανοί, τέσσερις Ινδοί και δύο Αφγανοί κρατούνται και αναμένεται να απελαθούν.

Στο μεταξύ, πέντε διακινητές και 11 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν τις τελευταίες επτά ημέρες στο λιμάνι της Πάτρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα στο λιμάνι τρεις άνδρες και δύο γυναίκες υπήκοοι Συρίας, Σομαλίας, Ιράκ, Γερμανίας και Βελγίου, ηλικίας από 27 έως 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς τριών παράνομων μεταναστών στην Ιταλία.

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα, συνελήφθησαν και οκτώ παράνομοι μετανάστες, υπήκοοι Συρίας, Μπαγκλαντές, Νιγηρίας, Γεωργίας και Μογγολίας, ηλικίας από 24 έως 32 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλοία προς την Ιταλία, επιδεικνύοντας κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.