Στις Δομές Υγείας ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Νταής

Η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας έχει δημιουργήσει εμφανείς αρρυθμίες και στην Ηγουμενίτσα.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και η υποστελέχωση των δομών, με ταυτόχρονη αύξηση των προσερχόμενων ασθενών στις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας, έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση τόσο των συνθηκών εργασίας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όσο και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.

Η ελλιπής ή ανύπαρκτη συντήρηση υλικοτεχνικών υποδομών, όπως π.χ. του ακτινολογικού εργαστηρίου του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, η αδυναμία παροχής υπηρεσιών υγείας σε ανασφάλιστους συμπολίτες, όταν η ανεργία στην περιοχή μας ξεπερνάει το 30%, καθιστούν την πολιτική αυτή επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο.

Τα ζητήματα αυτά, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εργαζόμενους και ασθενείς ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ανδρέας Νταής και κλιμάκιο της Δημοτικής Συνεργασίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν τη Μ. Δευτέρα το πρωί στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας (πρώην ΙΚΑ).

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Νταής, σημείωσε:

«Η πόλη εξακολουθεί να στερείται δευτεροβάθμιας μονάδας υγείας, η αναγκαιότητα της οποίας είναι αυταπόδεικτη και αποδεκτή απ’ όλους.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας, που θα αντιμετώπιζε αυτά τα προβλήματα, παραμένει κλειστό. Μετά από πολυετείς αλλεπάλληλες και απαράδεκτες καθυστερήσεις, ο εξοπλισμός του βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά, και -το κυριότερο- καμία πρόβλεψη δεν έχει γίνει για τη στελέχωσή του και τη λειτουργία του.  

Η κοινωνία μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη από δημόσια και δωρεάν υγεία, έχει ανάγκη από τις δομές και τις υπηρεσίες που θα παρέχουν φροντίδα αλλά και ασφάλεια στον πολίτη. Τις δομές αυτές έχει άμεση ανάγκη και η Ηγουμενίτσα. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για ανάπτυξη της υπαίθρου και για περιφερειακή ανάπτυξη όταν οι πολίτες δεν έχουν γιατρό στον τόπο τους.

Η ολοκλήρωση των υποδομών και η στελέχωση των δομών δεν αποτελούν μόνο υποχρέωση του κράτους αλλά αποτελούν προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή, την οποία οι μνημονιακές πολιτικές έχουν διαταράξει».

Δημοτική Συνεργασία

Υποψήφιος Δήμαρχος

Ανδρέας Νταής