Στις 11-12 Δεκεμβρίου τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- Οι επικρατέστεροι στην Ήπειρο

Ρυθμούς ανεβάζουν όλα τα κόμματα εν όψει βουλευτικών εκλογών. Πρώτο και κεντρικό μέλημα είναι το κλείσιμο των ψηφοδελτίων και όπως όλα δείχνουν το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα είναι το πρώτο που θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.

Η διαδικασία για την επιλογή υποψηφίων έχει ανοίξει εδώ και καιρό με τον Βαγγέλη Αργύρη που ηγείται της επιτροπής να έχει συγκεντρώσει βιογραφικά και ονόματα για όλη την χώρα.

Η επεξεργασία βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο και η επικύρωση των ψηφοδελτίων θα γίνει στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Στην συνεδρίαση αυτή θα επικυρωθεί και το πρόγραμμα του κόμματος με το οποίο κατέρχεται στις εκλογές, όπως δήλωσε από τα Ιωάννινα ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζιος.

«Στη συνεδρίαση θα παρουσιαστεί το σύνολο των ψηφοδελτίων. Η επιτροπή αξιολόγησης έχει κάνει μία πολύμηνη διαδικασία και ο ορίζοντας παρουσίασης είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις αρχές Δεκεμβρίου. Με τους υποψηφίους μας πια, τις τοπικές Νομαρχιακές Επιτροπές και το πρόγραμμά μας θα πορευτούμε προς τις εκλογές» τόνισε ο κ. Μάντζιος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για τις εκλογές με προτάσεις και λύσεις, λύσεις για όλα τα ζητήματα.

«Είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να μας πούνε πότε θα πάμε στις κάλπες. Ευχή είναι να γίνουν στον πιο σωστό πολιτικά χρόνο και όχι σε κείνον που βολεύει τους μικροκομματικούς υπολογισμούς του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς από το Μάιο ζητούμε εκλογές» τόνισε ο κ. Μάντζιος.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι το σημαντικότερο δεν είναι ο χρόνος αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα φτάσουμε στις εκλογές. Αυτό προϋποθέτει πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων. Το θέμα όπως τόνισε πρέπει να απαντηθεί θεσμικά ώστε να υπάρχει πλήρης γνώση καθ’ οδόν για την κάλπη.

Τα ονόματα στην Ήπειρο

Σχεδόν κλεισμένα θεωρούνται τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο. Στο Νομό Ιωαννίνων οι «τελευταίες πινελιές» θα μπούνε τις επόμενες ημέρες και θα εξαρτηθούν από την ποσόστωση. Υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο πρώην πρύτανης Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο πρώην αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας, ο νυν δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσίμαρης, ο Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου. Αρκετές είναι οι γυναίκες που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο με τις τελικές αποφάσεις να εξαρτώνται από τον αριθμό, αν δηλαδή θα είναι τρεις ή δύο. Στην περίπτωση που οι γυναικείες συμμετοχές είναι τρεις τότε ένας εκ των ανδρών υποψηφίων θα βρεθεί εκτός ψηφοδελτίου.

Στο Νομό Άρτας, την επανεκλογή του διεκδικεί ο βουλευτής Χρήστος Γκόγκας, ενώ υποψήφιοι θα είναι ο δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας, η γιατρός Κατερίνα Ρίζου, η Χριστίνα Μαρέτη κ.ά.

Στο Νομό Πρέβεζας θέση στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να έχουν οι Παύλος Φραγκούλης, Μαρία Χήτα, Γιώργος Δημητρίου.

Στη Θεσπρωτία ακούγεται έντονα το όνομα της γιατρού Μάγδας Τάτση.

πηγή: epiruspost.gr