Στο Δήμο Ηγουμενίτσας η αποκλειστική διαχείριση σε Δρέπανο και Μακρυγιάλι

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα έχει την αποκλειστική διαχείριση των παραλιών στο Δρέπανο, Μακρυγιάλι, Πλαταριά και ορισμένων παραλιών των Συβότων, χωρίς καμία παρέμβαση από την Κτηματική Υπηρεσία. Πρόκειται για τις παραλίες που είχαν αποχαρακτηριστεί από την χερσαία ζώνη του λιμένα με την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Στη συνέχεια, με την ψήφιση του Νόμου 5092/04-03-2024, «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις», τέθηκε το ερώτημα αν θα διαχειρίζεται αυτές τις παραλίες ο Δήμος, όπως προβλέπονταν στην σύμβαση παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ή η Κτηματική Υπηρεσία, σύμφωνα με το νέο νόμο.

Μαλιστα, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής είχε ζητήσει σχετική διευκρίνιση από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας.

Η απάντηση φαίνεται να είναι θετική για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς η Κτηματική Υπηρεσία διεμήνυσε πως δεν έχει δικαιοδοσία σε αυτές τις παραλίες. Επομένως, ο Δήμος θα αναλάβει την αποκλειστική διαχείριση τους, είτε πρόκειται για υποδομές είτε για παραχώρηση/εκμίσθωση και θα λαμβάνει το 100% του τιμήματος χωρίς την ανάγκη να αποδίδει ποσοστό στο Δημόσιο.