Στο «κίτρινο» Θεσπρωτία και Άρτα, βάλλει κατά ΕΟΔΥ και 6ης ΥΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας

pitoulis_thomas

Στο επίπεδο 2 – της υγειονομικής επιτήρησης – περνάνε από τη Δευτέρα η Θεσπρωτία και η Άρτα, βάσει του αναθεωρημένου χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη νόσο Covid-19 που δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης, βάλλει κατά του ΕΟΔΥ, καθώς όπως σημειώνει αφενός δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με την Περιφερειακή Ενότητα, αφετέρου εξακολουθεί να ανακοινώνει κρούσματα με βάση το ΑΜΚΑ ατόμων, που ενώ έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό κατοικούν σε άλλες περιοχές της χώρας, με αφορμή τρία κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, τα οποία δε διαμένουν στο νομό.

Όπως ανέφερε στο Epiruspost έχει όλα τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει πως 15 τουλάχιστον κρούσματα από αυτά που δηλώθηκαν στο Νομό Θεσπρωτίας βρίσκονται σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει: «Ο ΕΟΔΥ λειτουργώντας κεντρικά, ως Λουδοβίκος, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το ΑΜΚΑ χωρίς να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Έχει ορίσει υπεύθυνο γιατρό στο Νομό Θεσπρωτίας ο οποίος ουδέποτε επικοινώνησε με την Πολιτική Προστασία ή την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας. Υπάρχει εντολή της 6ης ΥΠΕ να μην δίνονται στοιχεία για τα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα. Παράτυπα παίρνουμε τα στοιχεία και ολοκληρώνουμε τις ιχνηλατήσεις τέσσερις μέρες πριν τις ξεκινήσει ο ΕΟΔΥ. Όλα αυτά θα κατατεθούν εγγράφως τη Δευτέρα».