Στο… μέλλον το νέο Αστυνομικό Μέγαρο στην Ηγουμενίτσα

Τη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται για να στεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας στο παραχωρηθέν από το Δήμο κτίριο της φοιτητικής εστίας, περιέγραψε ο κ. Οικονόμου σε συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο, στο Δημαρχείο της πόλης.

Εφτά περίπου μήνες χρειάστηκε η… νομιμοποίηση των αυθεραισιών του κτιρίου, η σχετική απόφαση έφτασε τελικά στο Υπουργείο μόλις στις Αρχές Νοέμβρη!

Πλέον η παραχώρηση θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από το υπουργείο Οικονομικών, μετά να σταλεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες εκπόνησης των μελετών, να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε τελικά να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτίριο.

Δεσμεύτηκε ταυτόχρονα, ότι το υπουργείο του θα “τρέξει” τις σχετικές διαδικασίες ώστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Ο υπουργός ευχαρίστησε το Δήμο Ηγουμενίτσας για την απόφαση “να παραχωρήσει μία σημαντική έκταση και το κτίριο – που είναι στην κατάσταση τη γνωστή – προκειμένου να ανεγερθεί το νέο αστυνομικό μέγαρο της περιοχής, το οποίο θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα, θα δημιουργήσει σύγχρονες προϋποθέσεις για την στέγαση της αστυνομικής διεύθυνσης και παράλληλα θα διευκολυνθεί η ζωή μέσα στο κέντρο της πόλης διότι με την απομάκρυνση της αστυνομικής διεύθυνσης θα αποφορτιστεί από ένα μεγάλο πρόβλημα κυκλοφοριακού προβλήματος και μιας σειράς άλλων που δημιουργούνται από τη λειτουργία της αστυνομικής διεύθυνσης στο συγκεκριμένο κτίριο το οποίο από κάθε πλευρά δεν πληροί πλέον τις ανάγκες που χρειάζονται σήμερα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον που καλείται να ανταποκριθεί η Αστυνομική Διεύθυνση.

Χρονοδιάγραμμα ο υφυπουργός δεν έδωσε, αλλά ερωτώμενος σημείωσε:

“Εκείνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω δημόσια είναι ότι από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κινηθούμε με όσο το δυνατόν γρηγοροτερους ρυθμούς προκειμένου αυτό το έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό”

Ο υφυπουργός, κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα, συνοδεύονταν από τον Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου ταξίαρχο Κωνσταντίνο Δούβαλη. Επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και είχε υπηρεσιακή συνάντηση, αλλά και συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών, ενώ στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας, συναντήθηκε και με το Δήμαρχο Φιλιατών Σπυρίδωνα Παππά, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της διευκόλυνσης στα σύνορα των εργατών γης, θέμα για το οποίο ο κ. Οικονόμου είπε ότι θα λυθεί με τη συνεργασία των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα ο κ. Οικονόμου, σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων, αναγνώρισε τις επιτυχίες της ΑΔ Θεσπρωτίας στον τομέα των Ναρκωτικών, και σημείωσε πως “αυξάνουμε πραγματικά το επίπεδο της διμερούς συνεργασίας αποδίδοντας μία ιδιαίτερη σημασία πάνω σε αυτό διότι μέσα από μία άμεση ανταλλαγή πληροφοριών και από κοινές επιχειρήσεις και από τις δύο πλευρές των συνόρων επιτυγχάνουμε καλύτερα αποτελέσματα και μπορώ πραγματικά να σας διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο με τις αλβανικές αρχές και εκτιμούμε ότι μέσα και από μία σειρά συναντήσεων που θα επιδιώξουμε και σε πολιτικό επίπεδο με τους ομολόγους μας στην Αλβανία αυτό να γίνει ακόμα περισσότερο”.