Στο Νοσοκομείο Φιλιατών ασθενείς με κορονοϊό από ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων

Σε νοσοκομεία της Ηπείρου αλλά και εκτός αυτής αναζητούνται λύσεις για την μεταφορά ηλικιωμένων που έχουν νοσήσει από Covid-19 σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας των Ιωαννίνων.

Ήδη τέσσερις έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της Άρτας, της Πρέβεζας και των Φιλιατών, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική της ανακοίνωση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται κλίνες για μεταφορά στο Μεσολόγγι και την Πάτρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στο Νοσοκομείο Φιλιατών διακομίστηκε και τρίτος ασθενής από το ίδιο γηροκομείο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων έχουν συνολικά επιβεβαιωθεί 24 κρούσματα σε φιλοξενούμενους.

Κάποιοι διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

«Όμως το πανεπιστημιακό νοσοκομείο δεν έχει διαθέσιμα κρεβάτια γιατί είναι γεμάτα και οι ασθενείς διακομίζονται σε νοσοκομεία της Ηπείρου», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννακός.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η εμπλοκή δημιουργείται γιατί το νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων δεν ανέπτυξε κλίνες κορωνοϊού.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύονται 53 ασθενείς με κορωνοιο στα 55 κρεβάτια που έχουν αναπτυχθεί. «Η πληρότητα είναι σχεδόν ολική, και κρατούν δύο κλίνες για σοβαρά περιστατικά. Για όλη την Ήπειρο υπάρχουν 8 κλίνες ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων και οι 5 είναι καλυμμένες».