Στο Νοσοκομείο Φιλιατών το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για τα προβλήματα στην δημόσια υγεία

Ακολούθησε περιοδεία στην λαϊκή αγορά της πόλης

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας στα πλαίσια της δράσης που οργάνωσε για την Δημόσια Υγεία, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Διοίκησης και των υγειονομικών εργαζομένων.

Συζητήθηκαν τα θέματα που ταλανίζουν την υγεία, τονίστηκαν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό (ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας) και αναδείχτηκε η ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Κοινός τόπος είναι πως το ΕΣΥ μέσα στην πανδημία ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της κρίσης, χάρις όμως στην αυτοθυσία του προσωπικού του και πως η ουσιαστική κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του ΕΣΥ, την οποία προωθεί το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο για την υγεία, οδηγεί στην μετατροπή ενός δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς χωρίς να επιλύει τα ουσιαστικά προβλήματα, δηλαδή την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Είναι επιτακτική η ανάγκη ,ίσως περισσότερο από ποτέ, για:
• Κάλυψη των πραγματικών κενών του ΕΣΥ με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό παραϊατρικό προσωπικό, με διαφανείς διαδικασίες
• Νέα σύγχρονα οργανογράμματα, ώστε να προκηρύσσονται άμεσα όλες οι θέσεις που εκκενώνονται.
• Αναθεώρηση του συστήματος αμοιβών, και αύξηση τους, ώστε να αμείβεται σωστά η προσπάθεια των υγειονομικών αλλά και να προσελκύεται προσωπικό υψηλών προδιαγραφών και προσόντων.
• Ένταξη των υγειονομικών του ΕΣΥ στα βαρέα-ανθυγιεινά.
• Παροχή κινήτρων για ειδικότητες στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στην αγορά των Φιλιατών.