Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους Υδρογονάνθρακες

44571564_1733004083492404_1818748504726568960_nΣε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προγραμματισμένη για την Παρασκευή 26 Οκτώβρη στον Πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας στις 12.00 το μεσημέρι, καλεί η Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων.

Σε ανακοίνωσή της η ομάδα καλεί τον κόσμο “να απαντήσει μαζικά και οργανωμένα: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ” και σημειώνει:

“Με ελικόπτερα, γεωτρύπανα, μηχανήματα και ένα στρατό «μπράβων», οι πολυεθνικές της ενέργειας κλιμακώνουν εντατικά και ανεξέλεγκτα την δράση τους σε πολλές περιοχές του Νομού μας (Πλακωτή, Σκάλα Φιλιατών, Πλαταριά, Φασκομηλιά, Σκορπιώνα, Κρυόβρυση, Λάκκα κλπ), προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο, «μοιράζοντας καθρεφτάκια για ιθαγενείς», έχοντας την αμέριστη στήριξη του κράτους, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ΜΜΕ και τοπικών παραγόντων της Περιφέρειας, των Δήμων κλπ. Όσο εμείς εφησυχάζουμε τόσο αυτοί γίνονται αδίστακτοι. Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν άδεια να κάνουν έρευνα ακόμη και σε περιοχές «ΝΑΤΟΥΡΑ».

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, η νεολαία, όλοι εμείς, πρέπει να σταθούμε ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων,
• γιατί αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, για την υγεία, για την ζωή μας, για τις υφιστάμενες δραστηριότητες,
• γιατί αυτό συνιστά ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας,
• γιατί εγκυμονεί πρόσθετους κινδύνους και εμπλοκές σε ανταγωνισμούς και πολεμικές περιπέτειες για τον λαό μας και για τους λαούς της περιοχής,
• γιατί κανένα όφελος δεν θα έχει για τους εργαζόμενους και όλο το λαό, αντίθετα έρχεται να αυξήσει τα κέρδη τους και όπως δείχνει η εμπειρία, μετά την λεηλασία, αφήνουν πίσω τους «Κρανίου Τόπο» αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ξέρουμε ότι απέναντί μας έχουμε κυβέρνηση, πολυεθνικές, τοπικούς παράγοντες, έναν πανίσχυρο μηχανισμό εξαγοράς και καταστολής, ξέρουμε ότι ο αγώνας μας είναι δύσκολος. Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με την «ανάθεση» σε κάποιους «σωτήρες», με εντυπωσιοθηρικές ενέργειες ακτιβισμού ή με προσφυγές και υπομνήματα. Όλα αυτά τα «γεφύρια» είναι υπονομευμένα.

• Ή θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο λαός για να βάλει φραγμό στα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης-πολυεθνικών ή η καταστροφή είναι προ των πυλών.

Για μας διακηρυκτική αρχή, στόχος και μοναδικός δρόμος είναι ο πλατύς, μαζικός, παλλαϊκός, παρατεταμένος αγώνας όλου του Θεσπρωτικού λαού, του λαού της Ηπείρου. Για αυτό θα βρισκόμαστε σε νέες ενημερωτικές εξορμήσεις σε πόλεις και χωριά της Θεσπρωτίας, με στόχο συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα και στα Γιάννενα, να σταματήσουμε τις πολυεθνικές της ενέργειας να συνεχίσουν τη δράση τους.

• Καλούμε τους αγρότες και κάθε ιδιοκτήτη να μη δώσουν για ένα ξεροκόματο, «γη και ύδωρ» – άδειες πραγματοποίησης οποιασδήποτε εργασίας σε ιδιοκτησίες τους ή ανακαλέσουν αυτές, που λόγω έλλειψης ενημέρωσης έδωσαν, σε αυτούς που έρχονται να τους καταστρέψουν.”