Συλλήψεις – εξιχνιάσεις για κλοπές και ληστείες

Σημαντική επιτυχία της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας Εξιχνιάσθηκαν κλοπές, που διαπράχθηκαν στην πόλη σε βάρος ιδιωτών και του Δήμου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 28 και 29 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τέσσερις υποθέσεις κλοπών φωτοβολταϊκών πάνελ καθώς και δύο ακόμα κλοπές, που διαπράχθηκαν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.

Η συστηματική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο ημεδαπών, ηλικίας 28 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και την αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 23-02-2016 έως 07-03-2016, διέπραξαν από κοινού, τις παρακάτω κλοπές:

  • από υπό κατασκευή αντλιοστάσιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Πλαταριάς – Συβότων, αφαίρεσαν δύο φωτοβολταϊκά πάνελ
  • από εργοτάξιο εταιρίας, που βρίσκεται στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσαν ένα φωτοβολταϊκό πάνελ και μία μπαταρία φωτοβολταϊκού
  • από ταράτσα οικίας, ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσαν δύο φωτοβολταϊκά πάνελ ενώ ταυτόχρονα προκάλεσαν και φθορές

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 28χρονος δράστης από αρχές Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους έως την 29-02-2016 διέπραξε τρεις ακόμα κλοπές και συγκεκριμένα:

  • από υδραγωγείο της Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε μία γεννήτρια
  • από σχολείο στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή, ένα βιντεοπροβολέα και ένα δρομολογητή διαδικτύου
  • από εγκατάσταση ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού, στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε δύο φωτοβολταϊκά πάνελ και μία μπαταρία φωτοβολταϊκού

Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι και σε αποθήκη του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος την 15-02-2016 είχε πουλήσει τον κλεμμένο βιντεοπροβολέα σε 24χρονο ημεδαπό, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του κλεπταποδόχου, βρέθηκε ένας ακόμη φορητός υπολογιστής, που κατασχέθηκε ως προϊόν κλοπής. 

 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της δραστηριότητας των δραστών.

Συνελήφθησαν άμεσα, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 26 ετών, οι οποίοι λήστεψαν 77χρονο ημεδαπό, στο Αηδονοχώρι Ιωαννίνων

Σε βάρος των δύο δραστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του 26χρονου δράστη εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης για κλοπές

Συνελήφθησαν, χθες (11-03-2016) το πρωί, σε δασική περιοχή στη θέση «Αηδονολαλούσα» του Δήμου Κόνιτσας Ιωαννίνων,  από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στο Αηδονοχώρι Ιωαννίνων, οι δύο δράστες μετέβησαν στο σπίτι 77χρονου ημεδαπού και αφού τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου,  ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, ένα tablet και δύο κινητά τηλέφωνα.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας να κινούνται πεζοί σε δασική περιοχή στη θέση «Αηδονολαλούσα» Κόνιτσας και συνελήφθησαν. 

Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία καθώς και ένα πιστόλι απομίμηση (replica).

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης προέκυψε ότι, οι δύο δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου ενώ σε βάρος του 26χρονου δράστη εκκρεμούσαν επιπρόσθετα, δύο εντάλματα σύλληψης από τους Ανακριτές Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων και  Πρέβεζας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας  στα Ιωάννινα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Οι συλληφθέντες αφαιρούσαν συστηματικά κινητά τηλέφωνα από εμπορικά καταστήματα

Η παράνομη δράση τους τερματίστηκε χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων ενώ εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, δύο περιπτώσεις κλοπών

Τέλος στη δράση δύο αλλοδαπών, υπηκόων Βουλγαρίας, οι οποίοι ενέχονται σε  περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων από εμπορικά καταστήματα, που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στα Ιωάννινα, πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, με τη σύλληψή τους.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 22 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, προσποιούμενοι τους πελάτες,  κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως 10-03-2016,  αφαίρεσαν από δύο εμπορικά καταστήματα στα Ιωάννινα, τρία κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Μετά από έρευνες στα σπίτια των δραστών και σε κρυψώνα που χρησιμοποιούσαν,  βρέθηκαν τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στους υπευθύνους  των καταστημάτων καθώς και ένα στιλέτο (τύπου πεταλούδα) το οποίο και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες, με την σχετική δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.