ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ

Συναδέλφισες – συνάδελφοι,

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και τα Σωματεία που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του Σωματείου ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. για την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου που απολύθηκε.

Καταγγέλλουμε  την στάση της εργοδοσίας που ακόμα και στη συνάντηση με την Επιθεώρηση Εργασίας για την επίλυση της Εργατικής διαφοράς όχι μόνο δεν παρουσιάστηκε  αλλά και με υπόμνημα που κατέθεσε επιμένει στην απόλυση. Παραβιάζοντας και καταπατώντας μάλιστα και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας που η ίδια η επιχείρηση έχει συντάξει.

Είναι καθαρό ότι η εργοδοσία έχει θορυβηθεί και ενοχληθεί από όλη την δραστηριότητα που ανέπτυξε το Σωματείο όλο προηγούμενο διάστημα, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, Σ.Σ.Ε. κ.λ.π.  δραστηριότητα που ανεβάζει το κύρος του Σωματείου στα μάτια όλων των εργαζομένων του κλάδου.

Ακριβώς αυτή τη δραστηριότητα θέλει  να ανακόψει η εργοδοσία και γι αυτόν τον λόγο με απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις προσπαθεί να επιβάλει σιγή ιχθύος στους χώρους εργασίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους συλλογικά και οργανωμένα. Να απαιτήσουμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας. Να μην γίνει καμία απόλυση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νομού, όλων των κλάδων, τα Σωματεία του νομού να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους, στους συνάδελφους εργάτες της επιχείρησης ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. και να καταδικάσουν την στάση της εργοδοσίας να απολύσει συνάδελφο επειδή τόλμησε να συνδικαλιστεί και να σηκώσει κεφάλι.

 

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου στην επιχείρηση ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.

 

Διεκδικούμε αυξήσεις μισθών και υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με πλήρη και αυξημένα εργασιακά δικαιώματα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

 

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΒΓΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ TASTY FOODS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩ ΦΑΓΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΑΤΤΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ. ΣΤΙΣ ΕΠΙΧ. ΠΑΡΑΓ.ΕΠΙΣΙΤ. ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ