Συνάντηση Α. Μπέζα με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

MPEZAS BOYLHΟ Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γιώργο Κάτσινο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε ο συντονισμός ενεργειών για ζητήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να επισπευτεί από το Υπουργείο Οικονομικών, η διαδικασία επαναπαραχώρησης οικοπέδου εμβαδού 6.578,70 τμ στο Δήμο Ηγουμενίτσας, ώστε στο διεθνή διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την κατασκευή μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) 11 κλειστών γυμναστηρίων και 13 κολυμβητηρίων, να συμπεριληφθεί και το κολυμβητήριο της Ηγουμενίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι η έκταση αυτή, είχε παραχωρηθεί αρχικά (02/09/2008) από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Ηγουμενίτσας το 2006 για μία πενταετία και επανήλθε στο Υπουργείο, λόγω μη υλοποίησης του έργου, αφού ο θεσμός των ΣΔΙΤ δεν προχώρησε και τα έργα “πάγωσαν” από τις μετέποιτα κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμου.

Επιπλέον, αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών, της μελέτης του έργου «συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας», προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση της κατασκευής του.

Τέλος ο κ. Μπέζας δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να οργανωθεί συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εκπροσώπων τοπικών φορέων με αντικείμενο την υλοποίηση της Γ’ Φάσης του έργου του Λιμένος Ηγουμενίτσας.