Συνάντηση για τον Τομέα Προστασίας Οικογένειας και Παιδιού

perifereia

perifereiaΤον Τομέα Προστασίας Οικογένειας και Παιδιού, αφορούσε η 3η κατά σειρά συνάντηση που οργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου,  στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την διασύνδεση των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών σε επίπεδο περιφέρειας για  θέματα κοινωνικής πρόνοιας και της πρωτοβουλίας για την συγκρότηση Περιφερειακού Διεπιστημονικού Οργάνου.

Παρέστησαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γιάννης Νικόπουλος, στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και επιστημονικοί εκπρόσωποι από υπηρεσίες και φορείς της Ηπείρου, που παρέχουν κοινωνική φροντίδα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ουσιαστικός διάλογος και κατατέθηκαν προτάσεις προς επεξεργασία. Για τη συγκρότηση του Περιφερειακού Διεπιστημονικού Οργάνου θα ακολουθήσουν συναντήσεις και στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Απώτερος στόχος  της δημιουργίας του Διεπιστημονικού Οργάνου είναι  ο εντοπισμός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φορείς παροχής κοινωνικής φροντίδας  καθώς και η προώθηση προτάσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας τους και  η ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας μεταξύ τους ώστε η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες να είναι άμεση και αποτελεσματική .