Συνάντηση Περιφερειάρχη με Αστυνομικούς – Πυροσβέστες

per_enstoloi

per_enstoloiΑντιπροσωπείες της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων επισκέφτηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, στο οποίο και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες μειώσεις στις αποδοχές τους.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οι Αστυνομικοί, οι Πυροσβέστες, οι Λιμενικοί, αλλά και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είναι  εκείνοι που δίνουν καθημερινά μάχη για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών και είναι καθήκον της Πολιτείας να τους στηρίζει οικονομικά, υλικά, ηθικά.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες του επαγγέλματός σας. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκετε στην κατηγορία των υψηλόμισθων, των προνομιούχων εργαζόμενων. Γνωρίζουμε ότι οι πιέσεις της τρόικας είναι ασφυκτικές. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλύτερα,  ότι δεν μπορεί να δοθεί καμία μάχη κατά του εγκλήματος και να προστατευτούν η ανθρώπινη ζωή και οι περιουσίες, με εξαθλιωμένο ένστολο προσωπικό και υποβαθμισμένα,  στη συνείδηση των πολιτών,  Σώματα», υπογράμμισε  ακόμη ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι πρέπει να εξευρεθεί τρόπος, ώστε να μην υποστούν νέες μειώσεις όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με την ευκαιρία ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τους πυροσβέστες και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηπείρου το σύνολό τους, για την ευσυνειδησία και την αποτελεσματικότητα που τους διέκρινε  και τη φετινή αντιπυρική περίοδο, κατά την οποία  μάλιστα δεν είχαν τη συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου τύπου ERICKSON.