Συναντήσεις του περιφερειάρχη για ζητήματα της Ηπείρου

perideriarxis
  • Την εξόφληση των οφειλών του Υπουργείου Παιδείας ζήτησε ο Περιφερειάρχης
  • Δεσμεύσεις Γ. Γ. Αθλητισμού για τα αθλητικά έργα
  • Επίσπευση των διαδικασιών για το Εργοστάσιο Α.Σ.Α. ζητά ο Γ.Γ.ΥΠΕΚΑ

Την εξόφληση των οφειλών του Υπουργείου

Παιδείας ζήτησε ο Περιφερειάρχης

 

Τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στον τομέα της σχολικής στέγης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, αλλά και για τις μεταφορές των μαθητών έθεσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνάντηση που είχαν στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση, από τον Τουρκικό Ζυγό.

Ο κ. Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι εδώ και τρία χρόνια ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων,  έχει σταματήσει την χρηματοδότηση των έργων σχολικής στέγης που  υλοποίησαν οι πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν οξύτατα προβλήματα στη λειτουργία της Περιφέρειας, αλλά και στους αναδόχους των έργων.  Ανάλογα προβλήματα προκαλούνται και από την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξόφληση της μεταφοράς των μαθητών, με τον Περιφερειάρχη να επαναλαμβάνει στην Υπουργό και τις θέσεις της Ένωσης Περιφερειών για το ίδιο ζήτημα.

 

Δεσμεύσεις Γ. Γ. Αθλητισμού για τα αθλητικά έργα

Να επανεξετάσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο πλαίσιο των προγραμματικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου (ως διαδόχου των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων) για τα αθλητικά έργα, δεσμεύτηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής, σε συνάντηση που είχαν μαζί του, στα Ιωάννινα,  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας,  Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Παντελής Κολόκας, παρουσία και του προέδρου της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ κ. Γ. Κρανά.  Στον κ. Μπιτσαξή, τέθηκαν εκ μέρους τους, το ζήτημα του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου,  της ολοκλήρωσης της αίθουσας βαρέων αθλημάτων και των υπολοίπων έργων υποδομής για τον Αθλητισμό, μεταξύ των οποίων και η αντικατάσταση του ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, για το οποίο ανακοίνωσε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δήμο, η Γ.Γ. θα προωθήσει το έργο.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Π. Μπιτσαξής, συνοδευμένος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Κολόκα  και το Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Φ. Φίλιο επισκέφτηκε αθλητικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων, για να σχηματίσει προσωπική άποψη για παρεμβάσεις που απαιτούνται.   Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε από τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη ζητήθηκε η συνδρομή του Γ.Γ.Α., για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, καθώς και για την προώθηση και στήριξη των αθλημάτων που αποτελούν την ταυτότητα κάθε περιοχής, προτάσεις που αντιμετώπισε με θετικό πνεύμα ο Γ.Γ.Α.

 

Επίσπευση των διαδικασιών για το Εργοστάσιο Α.Σ.Α. ζητά ο Γ.Γ.ΥΠΕΚΑ

 

Το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ήταν το αντικείμενο συζήτησης που είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,   με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Ανδρεόπουλο. Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τον Γ. Γ. για τις διαδικασίες που υπάρχουν σε εξέλιξη για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας των Α.Σ.Α.,. από την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  και το αίτημα που έχει υποβάλει  η Περιφέρεια στην πολιτική ηγεσία για τη δέσμευση του απαιτούμενου κονδυλίου από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡ του ΕΣΠΑ.   Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό, όπως μετέφερε στον Περιφερειάρχη ο Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ είναι να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη χωροθέτηση του εργοστασίου, για το οποίο και ζήτησε τη συνδρομή του. Επίσης για  την κατασκευή  νέων βιολογικών καθαρισμών, ο κ. Αν. Ανδρεόπουλος ανέφερε ότι  να υπάρξει δέσμευση πιστώσεων απαιτείται η έγκριση των μελετών τους.