Συναρπαστικό το τρίαθλο στην Ηγουμενίτσα

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το 3ο il porto τρίαθλο, που διοργάνωσε η Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στο τρίαθλο πήραν μέρος 180 αθλητές από ολόκληρη την χώρα οι οποίοι προσέφεραν εντυπωσιακό θέαμα και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Η Ηγουμενίτσα απέδειξε ότι μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα και να ανταποκριθεί άρτια στις απαιτήσεις μιας τέτοιες διοργάνωσης.

Πήρε λοιπόν άριστα κι έβαλε τα θεμέλια για να επαναλάβει παρόμοια και μεγαλύτερα αθλητικά δρώμενα με πρωταγωνιστές τους αθλητές!

Στο sprint (750 μ. κολύμπι, 20.χλμ ποδήλατο, 5 χλμ τρέξιμο) την πρώτη θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Σιούτας και ακολούθησαν οι Γιάννης Γιαταγάνας και Γιώργος Κουτσουρίδης.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών την πρώτη θέση κατέκτησε η Ηλέκτρα Μάλτσις, τη δεύτερη η Τατιάνα Πάνιτς και την τρίτη η Μάγδα Παλλίδου.

Στο sprint relay (ομαδικό) στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν οι Σταύρος Ρίζος, Παναγιώτης Ζύλης, Γιάννης Διαμάντης (1οι), Μιχάλης Ευστρατίου, Δημήτρης Γιάκης, Βασίλης Βαγγέλης (2οι) και Αλέξανδρος Νικολάου, Γρηγόρης Ζάχος, Γιώργος Γεωργίου (3οι).

Στην κατηγορία olympic (1.500 μ. κολύμπι, 40 χλμ ποδήλατο, 10 χλμ τρέξιμο) νικητές στους άνδρες αναδείχτηκαν οι Γιώργος Αλυφαντής, Δημήτρης Λέκκος, οι οποίοι τερμάτισαν ταυτόχρονα και στην τρίτη θέση ο Παναγιώτης Πολύζος και οι Στεφανία Πολυχρονιάδη, Καλλιόπη Πιπελίδου, Μαρκέλλα βαν Χέμερτ στις γυναίκες.

Τέλος στο olympic relay το χρυσό μετάλλιο πήραν οι Χρήστος Γαρέφης (κολύμπι, ποδήλατο) με τον Κώστα Γεωργίου – τον μικρότερο αθλητή του αγώνα, μόλις 13 ετών, το ασημένιο οι Νίκος Νικολόπουλος, Στέφανος Δουκάκης, Κοσμάς Νταϊφάς και το χάλκινο οι Σπύρος Μανάτος, Πέτρος Ζύλης, Σπύρος Νικολούζος.

Η χάλκινη ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Αλεξάνδρα Τσιάβου, ήταν ο προπομπός του αγώνα κολύμβησης του ολυμπιακού τριάθλου, με το μονό σκιφ, οδηγώντας τους κολυμβητές στο τερματισμό και δηλώνοντας πως η Ηγουμενίτσα, έχει τη δυνατότητα να μπει στο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.