ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Εμείς οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας, συγκεντρωθήκαμε  σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου στα πλαίσια της Πανελλαδικής Πανοικοδομικής  απεργίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας, για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική  της κυβέρνησης. Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι ότι η επίθεση κυβέρνησης και  μεγαλοκατασκευαστών  απέναντι στη ζωή μας, συνεχίζεται αμείωτη και εντείνεται χωρίς να έχει ημερομηνία λήξης.

 Τα προβλήματα που βιώνει ο κλάδος μας και κατά συνέπεια εμείς και οι οικογένειες μας, συσσωρεύονται εδώ και πολλά χρόνια. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες , συνεχίζει να δίνει  «γη και ύδωρ» στους μεγαλοκατασκευαστές στο όνομα δήθεν μιας δίκαιης ανάπτυξης.

 Όμως εμείς γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο και εκμεταλλευτικό σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν μπορείς να έχεις και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ακέραιη. Συνεπώς η ανάπτυξη που μας υπόσχεστε κύριοι της  κυβέρνησης δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τις  Σ. Σ. Εργασίας, την ασφάλιση, τα μεροκάματα, συνολικά τους όρους δουλειάς και την καλυτέρευση της ζωής μας.

Αυτή η ανάπτυξη δεν έχει  σχέση με τα δικά μας συμφέροντα. Είναι ανάπτυξη για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων. Στον αντίποδα αυτής της ανάπτυξης θα μπορούσε να υπάρχει πραγματική ανάπτυξη που θα ωφελούσε  όλο το λαό, εάν η κυβέρνηση υιοθετούσε το επεξεργασμένο εδώ και χρόνια από την Ομοσπονδία  οικοδόμων σχέδιο, για την δημιουργία ενός κρατικού κατασκευαστικού φορέα που με κεντρικό σχεδιασμό, θα έπαιρνε  υπ΄όψιν του όλες τις ανάγκες της χώρας, για αντιπλημμυρικά έργα, κατασκευές σχολείων και νοσοκομείων, σύγχρονων εργατικών λαϊκών κατοικιών κ.λ.π.  Κάτι τέτοιο όμως έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα  των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων και με την κερδοφορία τους. Κάτι τέτοιο όμως θα απαντούσε και θα έδινε λύση σε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στις κατασκευές και πρώτα από όλα στο πρόβλημα της ανεργίας που εδώ και μια δεκαετία έχει τσακίσει κόκκαλα.

Για όλους αυτούς τους λόγους καταγγέλλουμε  και την σημερινή κυβέρνηση όπως και τις προηγούμενες. Δηλώνουμε ότι  σ΄αυτήν  την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές έως ότου ανατρέψουμε το ανελέητο και βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που τις γεννάει. Με τον αγώνα μας, με την σημερινή μας απεργιακή κινητοποίηση στέλνουμε  μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε μέχρι να βγούμε νικητές.  Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε  και απαιτούμε: μέτρα τώρα για την προστασία των ανέργων και την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς. Αναγνώριση και διανομή εδώ και τώρα των «υπέρ αγνώστων ενσήμων». Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ανασύσταση και επάνδρωση των ελεγκτικών μηχανισμών για ουσιαστικό έλεγχο κατά των αυθαιρεσιών της εργοδοσίας.