Σύσκεψη για τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

gitani

Την προσπάθεια του  Σωματείου Διάσωσης Αρχαίων Θεάτρων «ΔΙΑΖΩΜΑ» και προσωπικά του Προέδρου του (πρώην Υπουργού) κ. Σταύρου Μπένου για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, εξήρε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε σήμερα το πρωϊ στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Μπένο και τους συνεργάτες του για την παρουσία τους στην Ήπειρο, υπογραμμίζοντας ότι στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, μόνο με τέτοιου είδους προσπάθειες μπορεί να βοηθηθεί ο Πολιτισμός μας και ιδιαίτερα η ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, που είναι και το αντικείμενο δράσης του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ». Δεσμεύτηκε να υπάρχει συνεχής συνεργασία, στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ, αλλά και να κάνει κοινωνούς όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, του έργου που προσφέρει το «ΔΙΑΖΩΜΑ», ώστε να υπάρξει και η ανάλογη βοήθεια από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης, ακολούθως μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού κ. Π. Κολόκα, παραβρέθηκαν στην επίσκεψη του κ. Στ. Μπένου και των συνεργατών του στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης. Οι επισκέψεις του κλιμακίου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» – που γίνονται με τη συνδρομή και τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Ηπείρου – θα συνεχιστούν το επόμενο τριήμερο στις άλλες περιφερειακές ενότητες.