Σύσταση ειδικής επιτροπής για δωρεάν φοίτηση απόρων μαθητών σε φροντιστήρια

perifereia

perifereiaΤη σύσταση ειδικής επιτροπής, που θα αναλάβει να ορίσει τις λεπτομέρειες για την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας της δωρεάν φοίτησης άπορων μαθητών σε φροντιστήρια της Π.Ε. Ιωαννίνων, αποφάσισε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της.

Στην ειδική επιτροπή, μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Αντιπεριφερειάρχη κ. Οδυσσέα Πότση, θα συμμετέχουν, δια εκπροσώπων τους, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου, η Διεύθυνση Πρόνοιας Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών, η Μητρόπολη Ιωαννίνων, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας.

Στη  συνεδρίαση  παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι δύο σύλλογοι φροντιστών του Νομού Ιωαννίνων, εκπρόσωποι τριών Ενοριών της πόλης (Περίβλεπτος, Άγιος Νικόλαος Κοπάνων, Άγιος Νικόλαος Αγοράς), καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι εξήραν την πρωτοβουλία (που αναπτύχθηκε με τη συνεργασία του ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών) και εξέφρασαν την στήριξή τους σε αυτή.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία. «Εμείς δεν γίνεται να νομοθετήσουμε. Είμαστε αυτοδιοίκηση και συνδράμουμε σε ότι μπορούμε», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας κ. Παντελής Κολόκας, υπογραμμίζοντας πως στην κρίσιμη περίοδο που αντιμετωπίζει η χώρα, είναι η σημαντική η κοινωνική αλληλεγγύη που αναπτύσσεται ανάμεσα στους φορείς και τους πολίτες. «Η αλληλεγγύη μας δίνει γερές βάσεις για να πατήσουμε στα πόδια μας».