Τέλεση ανακήρυξης Χουάν Ραμόν Ρότσα σε Επίτιμο Δημότη Ηγουμενίτσας

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 τελέσθηκε η ανακήρυξη του Χουάν Ραμόν Ρότσα σε Επίτιμο Δημότη Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 167/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, πριν την έναρξη του εντός έδρας αγώνα του Θεσπρωτού με τον Αλμωπό Αριδαίας.

Την ανακήρυξη τέλεσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, αφού προηγήθηκε η ανάγνωση αποσπάσματος του σχετικού πρακτικού του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας από τον Πρόεδρο του κ. Δημήτριο Πάκο.

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε σχετικά:

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε μία εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο κύριος Ρότσα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού για δεκαετίες υπηρετεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και από το 2019 έχουμε τη χαρά και την τιμή να εγκατασταθεί στον Δήμο μας, κρατώντας το τιμόνι του Θεσπρωτού, τον οποίο και καθιέρωσε στη δεύτερη κατηγορία.

Ως ένδειξη τιμής, σεβασμού και αναγνώρισης της προσφοράς του στον τόπο μας, αποφασίσαμε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο να τον ανακηρύξουμε επίτιμο δημότη μας.

Σεβόμενοι την επιθυμία του Χουάν να πραγματοποιήσουμε την ανακήρυξη, σε μια σεμνή τελετή, στο φυσικό του περιβάλλον, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, όπου ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δίνει απλόχερα τα φώτα του και την ίδια την ψυχή του, για την ομάδα του Θεσπρωτού μας».

Ο κ. Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον Χουάν Ραμόν Ρότσα για το έργο στον χώρο του ποδοσφαίρου και στην ομάδα του Θεσπρωτού καθώς και για όλη του την αγάπη προς τον τόπο μας, προέβη στις προβλεπόμενες διαδικασίες ανακήρυξης. Ο κ. Ρότσα ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο και αφού έκανε μια συγκινητική αναφορά στην πορεία του στην χώρα μας και στον Δήμο Ηγουμενίτσας, επέστρεψε στον καθήκον του για τον αγώνα του Θεσπρωτού.