Τίμημα…

«Σημειώνω ότι για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα ακολουθηθεί η ίδια ακριβώς διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και την COSCO. Ανάλογες θα είναι και οι προβλέψεις διασφάλισης του προσωπικού του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας».

Αυτά είπε σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της πόλης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης, απαντώντας στη γνωστή και βολική κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, που ως είθισται, διαμαρτύρεται για το «τίμημα» και «τα ανταλλάγματα» μιας ακόμα ιδιωτικοποίησης.

Με τον τρόπο αυτό, το στέλεχος της κυβέρνησης αποτύπωσε σε δυο όλες κι όλες φράσεις την αντιλαϊκή σκυταλοδρομία των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών, σύμφωνα με τους στόχους της αστικής τάξης και τις κατευθύνσεις της ΕΕ που έχουν «ευαγγέλιο» και οι δυο.

Οσο για το πώς μεταφράζονται όλα αυτά για τον λαό της πόλης και τους εργαζόμενους, στους οποίους η κυβέρνηση και οι διάφοροι τοπικοί παράγοντες προσπαθούν να καλλιεργήσουν κάλπικες προσδοκίες, η αναφορά στη… διασφάλιση του προσωπικού σε ΟΛΠ και COSCO είναι ανατριχιαστική, αν σκεφτεί κανείς ότι από το 2010 οι λιμενεργάτες εκεί πετάχτηκαν εκτός ΒΑΕ, δούλευαν χωρίς ΣΣΕ, οι περισσότεροι με συμβάσεις ορισμένους χρόνου, ελαστικές μορφές εργασίας και φοβερή εντατικοποίηση.

Τι επιβεβαιώνεται; Οτι είτε με τις υποδομές αυτές στα χέρια του αστικού κράτους και τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, είτε με την ιδιωτικοποίηση σε κάθε της μορφή, το μόνο σίγουρο είναι ότι το τίμημα το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός. Και είναι σε κάθε περίπτωση βαρύ.

πηγή: Ριζοσπάστης