Τα αδιέξοδα μια κοινωνίας που βίαια μεταλλάσσεται – και η Λερναία Ύδρα του Πολιτικού συστήματος….

Γράφει ο Βαγγέλης Γρ. Αθανασίου

Το σύγχρονο νεοελληνικό οικοδόμημα ταλανίζεται πλέον από τρομερά αδιέξοδα….

Μια κοινωνία κρατοκεντρική με επίσημο εργοδότη το κράτος που αποτελούσε φέουδο του πολιτικού συστήματος και της εκλεκτής κομματικής πελατείας σήμερα στη βύθιση αυτού του πάλαι ποτέ κραταιού «Κρατικού Τιτανικού» εγκαταλείπεται κακήν κακώς….

Ωστόσο το ίδιο το πολιτικό σύστημα δεν εγκαταλείπει τη χώρα την οποία συνεχίζει να βλέπει ως φέουδο εξυπηρετώντας δουλικά την ευγενική πατρωνία των δανειστών που ζητούν «γη και ύδωρ» για να μη διασαλευθεί η δική τους ηρεμία στην νομισματική ευρωπαϊκή ένωση….

Έτσι η χώρα εν μέσω εικονικών διλημμάτων και μη, μεταλλάσσεται βίαια με την υπογραφή των ίδιων ανθρώπων που την κατέστησαν εδώ και τριάντα χρόνια στείρα και αντιπαραγωγική….

Ο Έλληνας πολίτης που χρόνια παρέμενε πολιτικός χάνος και επιβράβευε τις πολιτικές του ιδιοτελούς πολιτικού προσωπικό σχεδόν στο σύνολο του κοινοβουλευτικού φάσματος, μετά από αλλεπάλληλα σοκ δείχνει να ξυπνάει, ωστόσο είναι πλέον αμφίβολο αν μπορέσει να αντιδράσει ή αν θα κληθεί εκ νέου να πληρώσει από το υστέρημα του τον δεύτερο και πιο βίαιο κύκλο του πολιτικού συστήματος το οποίο ενωμένο από το φερόμενο κέντρο ως τα δεξιά γαντζώνεται στον χρυσοφόρο θώκο, για τα πολιτικά τζάκια του τόπου, της εξουσίας με οποιοδήποτε τίμημα για τη χώρα και τους πολίτες της….

Οι επικείμενες εκλογές όποτε αυτές κηρυχθούν θα δώσουν τη δυνατότητα πολιτικής εκτόνωσης, και ίσως ένα νέο πολιτικό σκηνικό, αν ο Έλληνας ψηφοφόρος δείξει ίσως για πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική του ιστορία ωριμότητα, κάτι βεβαίως που σπάνια χαρακτηρίζει το εκλογικό σώμα, ωστόσο οφείλουμε αυτή τη λαϊκή κρίση να μην την υποτιμήσουμε…..

Αυτό το νέο πολιτικό σκηνικό τι θα κληθεί να αντιμετωπίσει; Το νέο ζυγό της χώρας και τη φοροεισπρακτική διαχείριση του ή μια άλλη διαπραγματευτική λογική που θα αναιρέσει όσα βίαια δρομολογήθηκαν εις βάρος των εισοδημάτων των φορολογούμενων πολιτών;