Τα σχέδια Grimaldi για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τα σχέδια του ομίλου Grimaldi για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, παρουσίασε σε συνέντευξή του στην έντυπη έκδοση της “Ναυτεμπορικής”, ο νέος πρόεδρος  του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Grimaldi, κ. Emanuele Grimaldi.

Σε ό,τι αφορά στην παρουσία του ομίλου Grimaldi στην Ελλάδα και το ενδιαφέρον του για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου, για τα οποία είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί από το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Emanuele Grimaldi  τονίζει ότι και στα δύο λιμάνια είναι ο μεγαλύτερος χρήστης. Συμπληρώνει επίσης ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους κρουαζιέρας στον κόσμο, προκειμένου, εφόσον αναδειχθεί πλειοδότης, να αναπτύξει τη δραστηριότητα και στα δύο λιμάνια.

«Τόσο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και στο λιμάνι του Ηρακλείου ο όμιλος Grimaldi είναι ο μεγαλύτερος χρήστης. Τόσο σε επίπεδο επιβατών όσο και φορτίων. Με τα δύο λιμάνια στη διαχείρισή μας θα προσφέρουμε ακόμα πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους πελάτες μας.

Παράλληλα, σχεδιάζουμε να επενδύσουμε στην κρουαζιέρα. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας διαθέτει τέρμιναλ κρουαζιέρας, αλλά δεν χρησιμοποιείται. Είμαι σε συζητήσεις με έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους κρουαζιέρας στον κόσμο, εφόσον πάρουμε το λιμάνι, προκειμένου να εντάξουμε την Ηγουμενίτσα στον χάρτη της κρουαζιέρας. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το λιμάνι του Ηρακλείου, πόλη όπου βρίσκεται η έδρα των Μινωικών Γραμμών (θυγατρική του ομίλου) και στο οποίο θα ενισχύσουμε την κίνηση της κρουαζιέρας.

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε και τον τομέα των σκαφών αναψυχής, αφού διαθέτει τρεις μικρές μαρίνες, που δεν έχουν αξιοποιηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ελληνική ακτοπλοΐα εκτός από τις Μινωικές Γραμμές που είναι θυγατρική του ιταλικού ομίλου, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι θα τον ενδιέφερε να επεκταθεί περαιτέρω. Όμως, όπως αναφέρει, σε ένα deal «εκτός από αγοραστής πρέπει να υπάρχει και πωλητής».

«Έχουμε επενδύσει πολλά κεφάλαια στην ελληνική ακτοπλοΐα. Και φυσικά ενδιαφερόμαστε να επεκταθούμε περαιτέρω στη μεταφορά επιβατών και οχημάτων στα ελληνικά νησιά. Όμως για να κλείσει μια επιχειρηματική συμφωνία, εκτός από αγοραστής πρέπει να υπάρχει και πωλητής. Αν δεν υπάρχει πωλητής δεν μπορείς να επενδύσεις», καταλήγει.