Τελωνεία κλειστά για ένα διήμερο…

mavromati

Τελωνεία κλειστά για ένα διήμερο… Σε υποβάθμιση οδηγούνται τα περιφερειακά

Ούτε οχήματα, ούτε εμπορεύματα θα διακινούνται για ένα διήμερο από τα σύνορα καθώς οι τελωνειακοί προχωρούν σε 48ωρη απεργία (2 και 3 Απριλίου) διαμαρτυρόμενοι για μία σειρά ρυθμίσεων που ετοιμάζει η διοίκηση της ΑΑΔΕ η οποία θα οδηγήσει σε πλήρη υποβάθμιση των τελωνείων της περιφέρειας.

Ουσιαστικά με τις ρυθμίσεις αυτές όλη η ουσιαστική δουλειά που γίνεται σήμερα στα κατά τόπους τελωνεία, όπως οι εκτελωνισμοί, οι εξαγωγές και ο έλεγχος θα μεταφερθεί κυρίως στην Αθήνα και δευτερεύοντος στη Θεσσαλονίκη.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης θα είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Τελωνειακών Ηπείρου Πέτρος Λυκίδης, αν σήμερα χρειάζονται δέκα λεπτά στο Τελωνείο των Ιωαννίνων για να ολοκληρωθεί η διεκπεραίωση για μία  εξαγωγή, με το νέο καθεστώς στην καλύτερη περίπτωση θα απαιτηθεί ένα 24ωρο.

Πέραν αυτού ο Τελωνειακός για να κάνει τον έλεγχο πρέπει να έχει το εμπόρευμα μπροστά του.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ωστόσο φαίνεται ότι έχει μπερδέψει τα Τελωνεία με τις Εφορίες, όμως πρόκειται για δύο υπηρεσίες που λειτουργούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη από τα μεθοριακά τελωνεία θα διακινούνται μόνο πεζοί. Ούτε οχήματα, ούτε φορτηγά, ούτε και εμπορεύματα.

Οι τελωνειακοί με την απεργία τους θέτουν κι άλλα ζητήματα του κλάδου, κυρίως θεσμικά και οικονομικά!

πηγή: epiruspost.gr