Την Τετάρτη… αποφασίζεται το… κλείσιμο του ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας

tei igoumenitsas

Την προσεχή Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. συνεδριάζει η Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Ηπείρου για να αποφασίσει τον… “Χωροταξικό εξορθολογισμό” του ΤΕΙ Ηπείρου (σύμφωνα με τις σχετικές επιστολές της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κας Διαμαντοπούλου).

Θα έχει προηγηθεί, την προηγούμενη ημέρα συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Hπείρου, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα.

Τίποτα καλό, δεν αναμένεται να προκύψει για το παράρτημα της Ηγουμενίτσας, από τις συνεδριάσεις αυτές… αφού όπως (εδώ και χρόνια) φαίνεται, είναι ειλλημένη η απόφαση της Διοίκησης του ΤΕΙ για οριστικό κλείσιμο του παραρτήματος της Ηγουμενίτσας.

Μάλιστα την… απόφασή του αυτή ο Πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Γκίκας, εκφράζει με δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα σε ΜΜΕ της Άρτας ξεκαθαρίζοντας πως: “από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, τμήματα του ΤΕΙ θα λειτουργούν μόνο στην Άρτα, Πρέβεζα και Ιωάννινα”.

Άλλωστε, όπως Αρτινά ΜΜΕ σε δημοσιεύματα τους επισημαίνουν “ο κ. Γκίκας επιμένει στις τρεις προτάσεις που η Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου έχει κάνει εδώ και χρόνια προς το υπουργείο για την χωροταξική αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Ηπείρου”.

Η πιο πρόσφατη δε, από αυτές τις προτάσεις, που κατατέθηκε (και καταψηφίστηκε με ψήφους υπέρ μόλις 5, στους 40) στη Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ τον Ιούνιο και βρίσκεται ακόμα και σήμερα αναρτημένη στην σελίδα του ιδρύματος υπό τον Τίτλο “Πρόταση του Προέδρου για να καταστεί το ΤΕΙ Ηπείρου Ενιαία Ακαδημαϊκή Κοινότητα“, προβλέπει τμήματα μόνο στην Άρτα, ενώ ουσιαστικά κλείνει και το μοναδικό “ζωντανό” τμήμα της Ηγουμενίτσας, το Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, έχει ήδη προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος για το ΤΕΙ (σχετική ανάρτηση: http://www.vdella.com/paideia/2956-2011-11-20-19-05-58.html) ενώ αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το παράρτημα της Ηγουμενίτσας πρόκειται να επισκεφθεί ο Δήμαρχος Γ. Κάτσινος.

Να υπενθυμίσουμε, ότι σύμφωνα με τις επιστολές της, η κ. Διαμαντοπούλου ζητά από τις Διοικήσεις  των Ιδρυμάτων να αποφασίσουν ποια τμήματα με ίδιο γνωστικό αντικείμενο θα λειτουργήσουν μεταξύ όσων υπάρχουν σήμερα στην χώρα.

Μια απόφαση που η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου ζητά με επιστολή της προς τις Διοικήσεις να κατατεθεί στο υπουργείο έως τις 10 Δεκεμβρίου. Στην σχετική διαδικασία το ΤΕΙ Ηπείρου μπαίνει για δυο τμήματα που βρίσκονται στην Ηγουμενίτσα: Ιχθυοκομίας – Αλιείας και Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να αποφασιστεί πιο από τα τρία που υπάρχουν συνολικά (τα άλλα δυο είναι σε ΤΕΙ Μεσολογγίου και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) θα κλείσουν αφού μόνο ένα τονίζει η υπουργός στην επιστολή της ότι θα παραμείνει.

Να σημειωθεί ότι στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης το Παράρτημα της Ηγουμενίτσας έχει μόλις 1 ψήφο, σε σύνολο 40!

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης του ΤΕΙ Ηπείρου για τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης αναφέρει:;

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου […] καλεί:

Όλα τα μέλη της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στη 3η Συνεδρίαση που θα γίνει  στις 23 Νοεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.30΄ π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Βιβλιοθήκης του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στους Κωστακιούς Άρτας  για συζήτηση των κάτωθι θεμάτων:

  1. Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012
  2. Ορισμός Ορκωτών – Ελεγκτών  Λογιστών για τον τακτικό οικονομικό έλεγχο του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Έρευνας του ΤΕΙ Ηπείρου
  3. Χωροταξικός εξορθολογισμός του ΤΕΙ Ηπείρου

 (σχετικές επιστολές της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων)

  1. Εκλογή Γραμματέα ΤΕΙ Ηπείρου
  2. Προσωρινή Ανάθεση Καθηκόντων Γραμματέα ΤΕΙ Ηπείρου

Καλείστε να παρευρεθείτε στην 28η (έκτακτη) Συνεδρίαση του Συμβουλίου ΤΕΙ  Hπείρου, που θα γίνει στις  22 Νοεμβρίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ., στο γραφείο του Προέδρου στο Διοικητήριο,  με θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Α1.

 

Α2.

Α3.

 

Χωροταξικός εξορθολογισμός του ΤΕΙ Ηπείρου (σχετικές επιστολές της Υπουργού Παιδείας Δια

 Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων)

Τροποποίηση  αναθέσεων έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού

Εγγραφή σπουδαστών εισαχθέντων με τις ειδικές περιπτώσεις των πολυτέκνων, τριτέκνων

και των κοινωνικών κριτηρίων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012